diumenge, 31 d’octubre del 2010

Benach diu que per la via de la imposició no sortirà cap peça del Museu de Lleida


17:59 h   30/10/2010
El president del Parlament i candidat d'ERC per Barcelona, Ernest Benach, ha defensat la legitimitat i la unitat de la col·lecció d'art sacre que reclama la diòcesi de Barbastre-Montsó i ha dit que per la via de la imposició no sortirà mai cap peça del Museu de Lleida.

En un acte a Lleida, al costat del cap de llista d'ERC a la ciutat, Carmel Mòndol, Benach ha dit que la propietat de les obres està perfectament demostrada, la seva adquisició està perfectament legitimada i la unitat de la col·lecció és "indiscutible", i que partint d'aquestes premisses "és possible arribar a acords". 

Benach ha assenyalat que el president de l'Aragó, Marcel·lí Iglesias, no té cap legitimitat per qüestionar el govern de Catalunya i dir que obstaculitza el retorn de les obres a l'Aragó", i ha afegit que Marcel·lí Iglesias hauria de "mesurar les seves paraules".

De la seva banda, Carmel Mòndol considera "inadmissible" la posició del bisbat de Lleida d'apartar-se de la via civil per defensar la legitimitat de les obres i acatar la decisió del Vaticà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada