dissabte, 30 d’octubre del 2010

Carme Capdevila visita el servei d'atenció a la gent gran de Porqueres


Dissabte, 30 d'octubre de 2010
Carme Capdevila
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de l'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, ha assistit avui a la jornada de portes obertes del nou Servei d'Atenció Integral a la gent gran en l'Àmbit Rural (SAIAR). El Departament ha finançat el 45% del cost del projecte amb una aportació de 100.000 euros.

El SAIAR de Porqueres té capacitat per a 20 places i està situat a les instal•lacions dels antics vestidors del camp de futbol i del local social de la Unió Esportiva. Aquest nou equipament disposa d'una sala polivalent i una altra de fisioteràpia, així com bugaderia, cuina, despatxos i servei d'infermeria, entre altres.

El Servei d'Atenció Integral a la gent gran en l'Àmbit Rural de Porqueres forma part d'un pla pilot impulsat pel Departament d'Acció Social i Ciutadania que desenvolupa un nou model d'atenció integral de les persones majors de 65 anys que viuen l'àmbit rural. El programa va dirigit sobretot a aquelles comarques caracteritzades per una baixa densitat demogràfica, amb una elevada taxa d'envelliment, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i dificultat per l'obtenció de serveis.

El SAIAR és un equipament amb espais diferenciats per oferir els serveis propis d'un centre de dia i altres zones complementàries per serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies. També ofereix un espai d'acollida i de desenvolupament d'activitats per les persones grans de la zona.

A la demarcació de Girona, hi ha serveis d'aquest tipus als municipis d'Agullana, Portbou i Tortellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada