diumenge, 31 d’octubre del 2010

El Brasil elegeix avui el successor de Lula


Diumenge  31.10.2010  06:00
Dilma Rousseff i José Serra es disputen la presidència del país en la segona tanda dels comicis
135 milions de brasilers són cridats a les urnes en la segona tanda de les eleccions presidencials del Brasil, que decidiran el successor de Luiz Ignácio Lula da Silva. Els dos candidats, la continuista Dilma Rousseff, del Partit dels Treballadors, i José Serra, del Partit de la Social Democràcia Brasilera, van fer divendres l'últim debat, en què deixaren de banda els atacs personals que han protagonitzat aquests últims dies de campanya. Rousseff va vèncer en la primera volta, celebrada el 4 d'octubre, però la victòria obtinguda va fer necessària la segona volta d'avui. La candidata de Lula ostenta un avantatge de deu punts, segons els sondatges.
En el cara a cara televisat de divendres, que es va fer seguint un format de preguntes del públic, Serra va aprofitar per posar èmfasi en la necessitat que el país millori i en les barreres al creixement, com ara tenir una moneda cara, una alta càrrega impositiva i una infrastructura en decadència. Per la seva banda, Rousseff va defensar els progressos econòmics aconseguita durant l'era Lula.
Dret a rèplica per Twitter
Tanmateix, el debat no va quedar lliure de polèmica, i és que durant el cara a cara, el diputat del Partit dels Treballadors i un dels coordinadors de comunicació de la campanya de Rousseff, Rui Falcão, va escriure dos missatges de Twitter en què relacionava seguidors de Serra amb un cas que actualment investiga la policia federal sobre uns rumors de Rousseff (twitter) suposadament divulgats per trucades anònimes. El cas és que per primera vegada, el Tribunal Superior Electoral va concedir al candidat José Serra el dret a rèplica a Twitter, i va 'condemnar' Falcão (twitter) a publicar-hi dues piluades amb un text preparat per la campanya del candidat social-demòcrata (twitter).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada