divendres, 29 d’octubre del 2010

El Papa sap parlar català

Català, castellà i llatí són les tres llengües escollides per fer la missa que se celebrarà del diumenge 7 de novembre en motiu de la visita del Papa Benet XVI a Barcelona. Segons informa La Vanguardia, el Papa saludarà i recitarà alguns fragments escollits de la Bíblia també en català. 

El Papa sap parlar català
29.10.2010 - 23:10 - Països Catalans

Les primeres paraules que el Papa Benet XVI digui a Barcelona seran en català. Tal i com ha fet públic el Vaticà, i com recull el diari La Vanguardia, s'ha arribat a l'acord que la missa que se celebrarà a la Sagrada Família començarà amb català.
Es pot considerar, però, que la missa serà trilingüe, ja que al llarg de la cerimònia s'aniran llegint fragments de la Bíblia també en castellà i llatí. Tot i això, el gruix de l'ofici no serà en català, llengua que es reservarà principalment per la salutació inicial i la pregària final de l'Àngelus.

Aquesta decisió del Vaticà ha sorprès la Conferència Episcopal Espanyola que, segons La Vanguardia, ha donat importància al simbolisme de l'acte i ha dit que “no és el mateix llegir uns paràgrafs en català a l'homilia que celebrar la missa en català, castellà i llatí, pràcticament en iguals condicions”, el que consideren que comportarà que el Papa s'hagi de “preparar molt a fons la litúrgia del dia 7”.

Més informació:
Hereu demana ara que es pengi la senyera als balcons per rebre el Papa a BCN
El souvenirs del Papa triomfen menys que toros i sevillanes
Esquerra força Hereu a rebre el Papa amb senyeres a BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada