dijous, 28 d’octubre del 2010

El PSC descarta el grup propi a Madrid al seu programa electoral


Montserrat Tura va assegurar a principis de mes que aquest punt 'era irrenunciable'


Malgrat les peticions de diverses agrupacions, el programa electoral del PSC ha descartat el grup propi al Congrés dels Diputats, i ha tornat a deixar la decisió a mans de la Comissió Executiva. D'aquesta manera la Conferència Nacional que aprovava el programa va tancar la polèmica sobre un PSC independent al Congrés dels Diputats, una petició que darrerament havien expressat destacats dirigents socialistes, com Antoni Castells o la número 2 de la llista de Montilla, Montserrat Tura, qui a principis d'octubre ho considerava 'irrenunciable'. La decisió final d'un possible grup propi tornarà a recaurà a l'executiva, qui 'establirà en cada moment l'articulació parlamentària més adequada i eficaç perquè s'expressi amb claredat el perfil propi del socialisme català'.
DIJOUS, 28 D'OCTUBRE DE 2010 05:00 H

La ponència del programa que va preparar la direcció del PSC per ser sotmesa a debat durant la Conferència Nacional no va incloure cap referència al grup propi a Madrid. De fet, fonts de la direcció van remarcar en el seu moment que en un programa electoral no es poden fer modificacions d'estructura. Diverses agrupacions van plantejar la qüestió, que finalment hi té una referència en el programa.

Tot i això, es manté la mateixa posició que es va aprovar en l'últim congrés, és a dir, que es deixa la decisió en mans de l'executiva en funció de quines siguin les necessitats en cada moment. 'La Comissió Executiva del partit establirà en cada moment l'articulació parlamentària més adequada i eficaç perquè s'expressi amb claredat el perfil propi del socialisme català', s'afirma, 'fent ús dels instruments i mecanismes parlamentaris precisos i cercant les fórmules de cooperació i coordinació més idònies per garantir la capacitat d'acció del PSC i la major influència, visibilitat i capacitat de decisió parlamentària al Congrés i al Senat'.

Un debat obert

Fins ara, l'executiva sempre ha considerat que la millor manera d'aconseguir aquesta influència i visibilitat és formant part del PSOE. Tot i això, alguns destacats dirigents expressen públicament el seu desig que el PSC pugui tenir grup propi, com va tenir a començaments dels anys 80. És el cas de l'anomenat sector catalanista del PSC, amb declaracions recents de dirigents com Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura. En el debat del programa, a més, algunes agrupacions van fer aquesta petició o bé van demanar una major visibilitat d'aquesta qüestió. D'existir el grup propi a Madrid, tindria conseqüències pel PSOE, que possiblement deixaria de ser el principal grup al Congrés dels Diputats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada