diumenge, 31 d’octubre del 2010

La Canonja torna a ser independent


Dissabte  30.10.2010  15:31

Avui s'ha constituït oficialment el nou municipi, unit a Tarragona durant dècades per un decret franquista
Castell de Masricart de la Canonja
(Foto: Albert Esteves)
La Canonja ha recuperat avui la seva independència, quan s'ha constituït de nou com a municipi, després de quaranta-sis anys unit a la ciutat de Tarragona per un decret franquista. El nou municipi estarà governat per una comissió gestora fins les properes eleccions municipals.
L'acte oficial s'ha celebrat avui al castell de Masricart, en un ple en què s'ha constituït l'equip de govern municipal, formada per onze representants de PSC, CiU i PP, i s'ha investit Roc Muñoz com a batlle del municipi. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha presidit avui l'acte de constitució de la Canonja, que té 5.072 habitants i 7,32 quilòmetres. Aquesta superfície inclou el 85% de la petroquímica, els beneficis de la qual se'ls repartiran la Canonja i Tarragona fins el 2026.
Aamb set segles d'història, la Canonja recupera la independència que va perdre el 1964 quan en ple franquisme es va annexar a Tarragona, per poder-hi establir la naixent indústria química. Fa sis anys, l'Ajuntament de Tarragona va començar els tràmits de segregació d'aquesta entitat municipal descentralitzada, un procés que ha culminat avui, quan han passat sis mesos de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat del tràmit parlamentari en què s'aprovà per unanimitat la llei de creació del municipi de la Canonja, el el947è del Principat.
Noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada