dijous, 28 d’octubre del 2010

La Generalitat insisteix en la unitat de l'art sacre de la Franja de Ponent després de la renúncia del bisbat de Lleida


Tresserras assegura que la marxa enrere del bisbe Joan Piris 'no canvia les coses'


El conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha insistit en defensar la unitat de la col·lecció d'art sacre de la Franja, després de la renúncia del bisbat de Lleida, que ha anunciat la seva retirada del litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó, que el reclama des de fa 15 anys. Així, el titular de Cultura es manté ferm en la posició de la Generalitat, que en defensa la unitat tenint en compte la Llei catalana de patrimoni i les resolucions del Parlament sobre la qüestió. Tresserras ha manifestat que la retirada del bisbat de Lleida 'no canvia les coses', i ha convidat a la reflexió: 'el que cal mirar és perquè 100 anys després algú decideix que hi ha un conflicte i un contenciós'.
DIJOUS, 28 D'OCTUBRE DE 2010 12:59 H

El conseller de Cultura s'ha mostrat novament inamovible en referència al litigi de l'art de la Franja. 'Des del primer dia la nostra voluntat ha estat no suscitar un conflicte al voltant d'aquest tresor artístic', ha reafirmat Tresserras, que defensa el 'caràcter legítim' de l'actuació del bisbe Massaguer a l'hora de construir la col·lecció seguint instruccions del Vaticà.

Si durant 100 anys no hi va haver cap conflicte amb aquesta col·lecció, el titular de Cultura es pregunta 'perquè algú decideix que hi ha un conflicte i un contenciós'. Amb aquestes paraules, Tresserras ha donat un contingut polític a aquesta 'qüestió interna de l'Església', que té a veure amb la segregació de les parròquies de la Franja.

Sobre les properes actuacions, el conseller les ha emplaçat a la propera reunió del consorci que gestiona el Museu de Lleida, que serà al desembre. El conseller ha fet aquestes declaracions després de visitar la capella ardent del lingüista Joan Solà, mort ahir dimecres als 70 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada