divendres, 29 d’octubre del 2010

La regidora d´ERC d´Alp manté el no al POUM i l´alcalde n´estudiarà la destitució


egió7.cat » Cerdanya/Alt Urgell / Divendres 29 d'octubre del 2010

L'equip de govern admet que volia aprovar el planejament abans que canviï la Generalitat

La regidora d'ERC, Judith Sanmartí, a
 l'esquerra, amb Ruaix al fons
 MIQUEL SPA
MIQUEL SPA ALP 
La regidora d'ERC al govern tripartit d'Alp, Judith Sanmartí, va mantenir ahir al matí la negativa de votar a favor del nou planejament urbanístic, i els seus companys del PSC i Alternativa Cerdana (ALCE) es van veure obligats a retirar la votació del ple i tornar-la a ajornar. A diferència del ple de dimarts, però, en aquesta ocasió sabent que ja difícilment podran aprovar el POUM ni en l'actual legislatura de la Generalitat, amb la qual tenen plena sintonia, ni en el seu mandat municipal.

L'enrocament de Sanmartí, que va al·legar que continua tenint "dubtes" sobre el nou POUM, deixa el govern tripartit d'Alp en una situació delicada. Tant és així que l'alcalde, Cosme Ruaix (PSC), va condicionar la continuïtat de l'acord de govern a l'assoliment d'un pacte al qual no renuncia "fins a l'últim moment". L'alcalde, que va sostenir la plena legalitat del pla, va manifestar que la destitució de la regidora d'ERC "és una cosa que ja s'estudiarà, primer hem de mirar d'arribar a un acord, a més, això no es pot decidir en calent". 

Ruaix i el regidor d'Urbanisme de l'ALCE, Francesc Rossell, van admetre que tenien pressa per aprovar el planejament urbanístic ara per fer-lo entrar en l'última Comissió d'Urbanisme de la Generalitat abans de les eleccions. En aquest sentit, van avisar que la impossibilitat d'aprovar-lo ara deixa Alp aturat, sense poder fer-hi noves construccions, més d'un any. Per la seva banda, Judith Sanmartí va assegurar que es fa responsable del pla però que els dubtes, i no la pressió política, l'obliguen a abstenir-se.

 NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada