dijous, 28 d’octubre del 2010

Les Corts Valencianes aproven defensar els símbols valencians per diferenciar-los de Catalunya


Esquerra Unida i Compromís voten en contra i ironitzen amb l' 'anticatalanisme del PP, habitual en processos electorals'


Les Corts Valencianes han aprovat amb els vots favorables del PP una proposició no de llei sobre 'la defensa dels símbols i identitats valencians'. Presentada pels populars, la proposta defensa l'estatut valencià de l'any 1982 i la reforma de 2006 amb les senyes d'identitat com a 'elements que ens individualitzen i ens diferencien de Catalunya'. El PP denuncia que durant la Diada es fessin 'proclames independentistes que incorporen la Comunitat Valenciana als Països Catalans' així com 'un intent d'absorció dels elements propis' per part del Govern. En aquest sentit, els populars insten la Generalitat Valenciana que demani al Govern la retirada del web Culturcat.cat d'autors i espais valencians.
 28 D'OCTUBRE DE 2010 05:00 H

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes ha forçat aquest dimecres l'aprovació d'una proposició no de llei en defensa dels símbols, identitats i territoris inclosos en l'Estatut d'autonomia valencià de l'any 1982 i la seva reforma de 2006. La proposta ha comptat amb els vots favorables del PP, l'abstenció del PSPV-PSOE i els vots contraris de la coalició Compromís (Bloc, Iniciativa, Verds) i Esquerra Unida del País Valencià.

El diputat popular David Serra ha presentat la proposta en considerar que les Corts Valencianes s'han de pronunciar 'quan hi ha accions des de fora del nostre territori que qüestionen des de l'àmbit institucional que qüestionen les nostres senyes d'identitat'. Serra s'ha referit d'aquesta manera al web del Departament de Cultura, 'culturcat.cat' on, ha dit, 'el nostre territori passa a formar part la vella entelèquia dels Països Catalans'.

El parlamentari ha qualificat d' 'indecència política' la inclusió al web sobre la cultura catalana d'autors com Joanot Martorell, Ausiàs March, festes típiques com les Falles, o la consideració de 'destacats espais naturals protegits dels Països Catalans' als paratges de l'illa de Tabarca, Columbretes o l'Albufera de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada