divendres, 29 d’octubre del 2010

Manresa preveu la renovació dels camions i contenidors de la brossa al llarg de 4 anys

regió7.cat » Manresa

La nova concessió de la recollida de la brossa i neteja urbana es planteja per a un període que pot arribar fins al 2030


Un camió de recollida de matèria orgànica que forma part de la concessió municipal del servei de neteja<br/>
Un camió de recollida de matèria orgànica que forma part de la 
concessió municipal del servei de neteja
 ARXIU/MIREIA ARSO
FRANCESC GALINDOMANRESA 
El plec de condicions que regula nova concessió de la recollida de residus i neteja urbana de Manresa es troba en període d'al·legacions abans que sigui definitiu i s'obri el termini de presentació d'ofertes.

El contingut de la que és la concessió municipal més important de la ciutat -6 milions d'euros l'any- no és encara gaire conegut, tot i que presenta paràmetres decisius per a la prestació d'aquest servei durant els pròxims 20 anys a Manresa. Primer de tot, cal recordar que la concessió encara vigent posava la recollida de la brossa i la neteja de carrers en mans de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) durant 8 anys. Aquest període va acabar l'estiu del 2009 i fins ara s'ha allargat mitjançant pròrrogues. La nova concessió, però, surt per 10 anys de contracte més 10 anys de possible pròrroga. Això vol dir que la decisió que el tripartit vol prendre abans d'acabar l'any -el principal partit de l'oposició, CiU, és partidari que l'adopti el nou Ajuntament sorgit de les urnes el maig que ve- pot tenir incidència fins al 2030. La regidora de Medi Ambient, Alba Alsina (ERC), ha explicat que els 10 anys de termini més els 10 de possible pròrroga tenen per objecte que els vehicles nous es puguin amortitzar a més anys i, per tant, que la factura anual sigui més barata. Per aconseguir aquest mateix objectiu, es prenen altres mesures, com permetre la incorporació de la maquinària no de cop, sinó durant els 4 primers anys de la concessió. La intenció és incorporar el màxim de maquinària el primer any, però permetent que la renovació d'algun material que encara és vàlid es pugui fer més endavant: la renovació dels contenidors de càrrega lateral pot ser fins al 2013; els nous camions de recollida de càrrega lateral poden entrar en servei el 2012; els camions rentacontenidors de càrrega posterior poden arribar el 2013; els camions cisterna, el 2014, i la introducció dels vehicles auxiliars pot ser esglaonada entre el 2011 i el 2013. La concessió surt per un valor de 6.150.000 euros el 2011. En aquests moments, es paga 5.713.797,43 euros, però són en preus 2009, perquè falta l'actualització del 2010. Per tant, el preu de la nova concessió és més o menys l'actualització de l'actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada