diumenge, 31 d’octubre del 2010

Milers de manifestants a Sant Sebastià contra la tortura


Dissabte  30.10.2010  21:49

Denuncien que és una 'realitat oculta i silenciada' i demanen un compromís polític per eradicar-la
Milers de manifestants han marxat avui per Sant Sebastià sota el lema 'Tortura no' per denunciar 'la realitat oculta i silenciada' de la tortura i reclamar un compromís polític clar per a eliminar-la. Durant la manifestació s'han cridat consignes contra la tortura policíaca, a favor de l'amnistia i també a favor de la joventut basca, en referència a l'operació contra Segi.
S'hi han pogut veure representants de l'esquerra independentista basca com ara Rufi Etxeberria, Joseba Alvarez, Niko Moreno, Tasio Erkizia, Jone Goirizelaia, Arantza Urkaregi i Miren Legorburu. També hi han participat representants d'EA, como Maiorga Ramírez i Santi Merino; de Aralar, como Oxel Erostarbe i Rebeka Ubera; i els secretaris generals d'ELA y LAB, Adolfo Muñoz i Ainhoa Etxaide, respectivament.
En acabar, s'ha llegit un manifest en què els convocants denunciaven que la tortura 'és una realitat oculta al País Basc' que 'es decideix en una oficina de Madrid' i que 'els centenars de testimonis de tortura són sistemàticament amagats i silenciats'
Els organitzadors han agraït la unió d'agents polítics i socials en aquesta causa i han destacat que judicis com el que es va fer aquesta setmana a Guipúscoa a quinze guàrdia civils suposaven 'un pas important per acabar amb aquesta violència brutal, inhumana i sexista'. A més, han destacat que la tortura era una decisió política i que, per tant, posar-li fi també havia de ser una decisió política.
Tot just ahir, la Coordinadora per a la Prevenció i la Denúncia de la Tortura va presentar a Sant Sebastià les conclusions de l'informe (pdf) sobre maltractaments a detinguts durant el 2009. Un informe que recull denúncies de tortures de 105 persones.

Documents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada