jueves, 28 de octubre de 2010

Puigcercós creu que el PSC s'ha doblegat davant el PSOE


Considera que Montilla 'ha renunciat a l'esquerra'


El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha considerat aquest dijous que el PSC s'ha equivocat en renunciar a l'esquerra i optar per doblegar-se davant del PSOE. 'El PSC podria haver estat un partit decisiu a Catalunya articulant l'esquerra catalana i ha decidit jugar-se-la amb Zapatero, buscant combinacions amb CiU i essent una peça del tauler de Madrid. Amb això s'ha equivocat', ha opinat en declaracions a RNE. Ha afegit que el PSC deixarà 'orfes' molts catalans progressistes que volen que l'esquerra catalana tingui el seu paper a Barcelona i a Madrid. Sobre futurs pactes de govern, ha opinat que CiU està més pendent de Madrid, i creu que optarà per acords amb PSC o PP precisament per això.
28 D'OCTUBRE DE 2010 13:00 H

Puigcercós ha indicat que, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, el PSC ha decidit 'renunciar a l'esquerra i a tenir una proposta pròpia' després de la decisió de l'alt tribunal per evitar una crisi amb el PSOE. 'El PSC podia ser un partit decisiu a Catalunya articulant l'esquerra catalana i ha decidit jugar-se-la amb Zapatero, buscant combinacions amb CiU i essent una peça del tauler de Madrid', ha argumentat.

Ha opinat que el PSC s'ha equivocat amb aquesta decisió i deixarà 'orfes' molts catalans progressistes que volen que l'esquerra catalana tingui el seu paper a Barcelona i a Madrid.

També ha recordat al PSC que el PSOE prefereix que Artur Mas sigui president de la Generalitat. En aquest sentit, ha opinat que una 'sociovergència' seria una fórmula 'conservadora', diferent als governes d'esquerres dels últims set anys. 'Per reduir-se un mateix a ser una peça del tauler del PSOE a Madrid, de la governabilitat a Madrid, el PSC renuncia a l'esquerra, a la política social i al canvi que estàvem fent a Catalunya', ha reiterat.

Sobre un hipotètic suport d'ERC a Mas després de les eleccions, ha indicat que 'molt hauria de canviar CiU', perquè ara mateix està 'molt abocada a allò que passi a Madrid', esperant si Zapatero repeteix, si hi ha un altre candidat socialista o si guanya el PP. Per això, ha considerat que la federació optaria per acords postelectorals a Catalunya amb el PP català o amb el PSC a canvi de donar el seu suport a l'executiu de Madrid, com ja va fer Jordi Pujol.