diumenge, 31 d’octubre del 2010

Un miler de persones protesten de forma festiva contra el cementiri nuclear d'Ascó a Marçà

Actualitzat a les 10:10 h   31/10/2010

La localitat de Marçà s'ha vestit de festa. Una celebració amb caire reivindicatiu s'ha allargat fins ben entrada la matinada per protestar contra la possibilitat que el magatzem temporal de residus nuclears s'instal·li a Ascó. La Coordinadora Anticementiri i altres associacions veïnals, organitzadores de l'acte, alerten que la proximitat dels comicis catalans pot fer semblar que Ascó no és la candidata preferida, però asseguren que només es tracta d'una estratègia electoral.

El moviment contra les nuclears no s'atura i la mostra ha estat la festa d'aquesta nit a Marçà, on s'ha protestat de forma festiva amb diferents actes, des d'una batucada que ha recorregut el poble fins a un ball de jotes, a més d'actuacions musicals, com la del Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Les organitzacions antinuclears estan en peu de guerra perquè el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears pugui acabar instal·lant-se a Ascó, i fan una crida a no deixar-se enganyar pels polítics, especialment davant la proximitat de les eleccions catalanes, el pròxim 28 de novembre.

El portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, Sergi Saladié, ha explicat que temen que el govern espanyol intenti desviar l'atenció d'Ascó fent creure que hi ha altres emplaçaments amb més punts per acollir les instal·lacions. Tot plegat per interessos electorals.

En aquest context, denuncia que "els silencis còmplices de CiU i PSC sobre el seu posicionament de cara a la pròxima legislatura alimenten les estratègies del govern espanyol d'acabar decantant-se per Ascó una vegada passats els comicis".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada