sábado, 6 de noviembre de 2010

Cospedal acusa el tripartit i CiU d'expulsar el castellà de les aules i als patis de les escoles


Sánchez-Camacho ha promès 'llibertat lingüística' i augment dels concerts educatius

El PP ha acusat el govern català i CiU de crear un sistema educatiu que limita els alumnes a aprendre una sola llengua, el català, deixant-los en inferioritat d'oportunitats amb els nens que tenen accés a l'ensenyament privat. Ho han dit la secretària del PP, María Dolores de Cospedal, i la candidata a les eleccions catalanes, Alícia Sánchez-Camacho, a la clausura del fòrum sobre educació de la formació popular a Barcelona. De Cospedal també ha acusat Montilla de portar els fills a una escola privada on poden aprendre alemany, mentre els nens que només poden accedir a l'ensenyament públic queden en inferioritat d'oportunitats, ja que, segons el PP, només aprendran català.
 DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
Segons ha informat el 3cat24.cat el fòrum sobre educació que ha organitzat el Partit Popular a Barcelona s'ha clausurat amb dures crítiques al model educatiu del tripartit a Catalunya. La secretària general popular, María Dolores de Cospedal, ha acusat el govern català i CiU de crear un sistema educatiu que 'aboca els nens a no poder aprendre cap altre llengua que no sigui el català', i 'd'explusar el castellà de les aules'.

De la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho, número dos del PP català i candidata a les eleccions de la Generalitat, ha promès la llibertat lingüística, l'augment dels concerts educatius i la gratuïtat dels llibres de text. Camacho ha dit que s'ha de prendre el model lingüístic que ha adoptat el PP a Galícia i que el seu és l'únic partit que pot aturar CiU en el que ha qualificat "d'afany per convertir les escoles en centres d'adoctrinament".