domingo, 14 de noviembre de 2010

Dimiteix en bloc el govern de Sarkozy


La dimissió accelera la reforma del govern francès, que havia de ser imminent.

El primer ministre francès, François Fillon, i el seu govern, han dimitit aquest dissabte, abans que es produeixi una esperada reestructuració del govern gal. El president francès, Nicolas Sarkozy, ha acceptat la dimissió, segons un comunicat emès per l'Elisi. 'El president de la República accepta la dimissió i posa fi a les funcions del senyor François Fillon', diu el comunicat. Aquesta dimissió en bloc és el primer pas per a la reorganització del govern, que es va anunciar fa mesos i que s'esperava que es produís, segons fonts del UMP, aquest mateix dilluns. Segons l'Agence France-Presse, Fillon ha abandonat l'Elisi cap a dos quarts de vuit d'aquest dissabte.
DIUMENGE, 14 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
La dimissió en bloc del govern és un tràmit que aplana el camí per a l'imminent remodelació que tenia prevista Sarkozy. Fonts del seu partit han assegurat que els canvis en el govern s'anaven a produir aquest dilluns. Fillon ha presentat la dimissió seguint l'article 8 de la Constitució i com un pas previ a la reorganització del govern, anunciada prèviament feia mesos.

El president francès vol reeditar el seu equip després del desgast que ha patit el govern gal arrel de les mobilitzacions socials d'aquests últims mesos a França. Les intenses protestes per la reforma de les jubilacions han malmès molt popularitat de Sarkozy, que amb la remodelació del govern vol iniciar una nova etapa.

Els mitjans havien especulat molt sobre la possible continuïtat de Fillon malgrat l'esperada remodelació del govern. La seva dimissió d'aquest dissabte, però, podria ser circumstancial. Segons el diari 'Le Monde', que cita fonts properes a l'Elisi, Fillon tornarà a ser nomenat primer ministre francès aquest mateix diumenge al matí.