divendres, 5 de novembre del 2010

El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Cervera estarà dedicat a la Generalitat de Catalunya

Divendres, 5 de novembre de 2010
Josep Huguet

El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Cervera estarà dedicat a la Generalitat de Catalunya. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va visitar ahir les obres d'aquest futur CAT emplaçat a l'avinguda de Francesc Macià i que té per objectiu valoritzar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de Lleida. A l'acte també van assistir el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Vidal Vidal, i l'alcalde de Cervera, Joan Valldaura.

El CAT de Cervera es dedicarà a l'explicació de la història de la Generalitat de Catalunya. Durant el regnat de Pere III el Cerimoniós, Cervera fou la seu de les Corts Generals de la Corona d'Aragó, en el transcurs de les quals, l'any 1359, es van crear els fonaments de la institució principal del país en l'actualitat: la Generalitat de Catalunya.

Aquest CAT està integrat en la xarxa de CAT impulsada pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa que disposa de 10 centres a tot Catalunya; d'ells 4, el de Teià, Sallent, Ripoll i Vilajuïga, ja estan en funcionament.

La creació de la Xarxa de Centres d'Acollida Turística de Catalunya és una de les accions més destacades del Pla Estratègic de Turisme a Catalunya 2005-2010. El desplegament de la xarxa es farà entre el 2007 i el 2011 i comporta una inversió total de 10 milions d'euros. El Departament d'Innovació Universitats i Empresa fa temps que treballa per sumar nous elements a l'oferta turística de Catalunya, amb la xarxa de CAT, en la seva aposta per posicionar Catalunya com a destinació cultural, reforçar la identitat, desestacionalitzar el turisme i reequilibrar i valoritzar el territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada