miércoles, 17 de noviembre de 2010

El Congrés rebutja assimilar les taxes de l'aeroport de Girona a les d'aeroports similars


El convergent Pere Macias conclou que l'aeroport de Girona serà 'poc competitiu'

El Congrés rha rebutjat aquest dimarts una esmena de CiU als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè l'aeroport de Girona pagui les mateixes taxes d'aterratge que altres aeroports similars de l'Estat, diferenciant els períodes d'estiu i hivern. El diputat de CiU, Pere Macias, ha dit que els membres del seu grup estan 'desolats' perquè no s'ha admès aquesta esmena, i espera que al Senat pugui prosperar: 'La competitivitat futura de l'aeroport de Girona ens la juguem amb aquesta esmena', ha manifestat. Per això ha volgut fer 'una última crida a tothom, especialment als diputats socialistes perquè per una vegada s'apuntin als interessos en aquest cas gironins'.
DIMECRES, 17 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
Macias ha exposat que els PGE 'preveuen un nou marc taxes aèries, diferenciant grans i petits aeroports, i es queda curt' perquè si bé hi ha una taxa on l'aeroport de Girona s'inclou amb aeroports similars, no passa el mateix amb la taxa d'aterratge, ja que s'inclou 'als aeroports d'un nivell superior' i considera que aquest fet 'el fa poc competitiu'.

L'esmena de CiU volia diferenciar els períodes d'estiu i d'hivern. D'aquesta manera entre l'1 de novembre i el 30 d'abril Girona compartiria taxes amb Reus, Almeria, Astúries, Corunya, Federico García Lorca Granada-Jaén, La Palma, Múrcia San Javier, Santander, Vigo i Saragossa, que són de 3,88 euros per tona, amb un mínim per operació de 19,40 euros.

En canvi, entre l'1 de maig i el 31 d'octubre hauria d'assumir les taxes dels aeroports de Bilbao, Fuerteventura, Eivissa, Lanzarote, Menorca, Santiago, Sevilla, Tenerife Nord i València, que són de 5,29 euros la tones amb un mínim per operació de 52,90 euros. El que acaba pagant l'usuari 'són uns dos euros', però les companyies tenen en compte aquestes dades per mantenir-se o marxar, segons Macias.