diumenge, 7 de novembre del 2010

El Correllengua 2010 es clou a Perpinyà amb uns dos mil manifestants

Diumenge  07.11.2010  06:00
La jornada de protestes contra la reforma de les pensions, que havia aplegat nou mil manifestants al matí, no va afectar la marxa ni els accessos a la ciutat a la tarda
Uns dos mil manifestants es van aplegar ahir a Perpinyà en l'últim acte de lCorrellengua d'enguany, que commemorava la signatura del Tractat dels Pirineus. La coincidència amb un nou dia de protesta contra la reforma de les pensions, havia fet témer dificultats de mobilitat, però finalment es van blocar les entrades a la ciutat durant unes poques hores al matí.
El que sí que va afectar la participació de la marxa va ser la vaga de la companyia e ferrocarrils francesos SNCF per les protestes contra la reforma de les pensions, car es van anul·lar molts trens provinents del sud del país.
Els actes, als quals s'hi van adherir moltes entitats i formacions polítiques del nord i el sud del país, van acabar amb una marxa de torxes a la Casa Musical, on la Plataforma per a la Dignitat de Catalunya Nord va lliurar els premis Josep de la Trinxeria i Francesc de Segarra: el primer a una persona o col·lectiu que durant l'any s'hagi distingit per la defensa de la catalanitat, i el segon, a qui hagi atacat la cultura catalana o Catalunya Nord. Al mateix lloc, a la nit, s'hi va fer l'actuació del Ball de Serrallonga, un sopar i les actuacions musicals de Cant'Airenou i Llamp Te Frigui.
L'altra manifestació del dia
Poques hores abans, al matí, uns nou mil manifestants (cinc mil segons la policia i divuit mil segons la CGT) van marxar pels carrers de Perpinyà en una nova jornada de mobilització contra la reforma de les pensions francesa, aprovada el 27 d'octubre al parlament i pendent de promulgació. La marxa va fer la volta a la ciutat a través de les rondes, blocant-ne els accessos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada