dilluns, 1 de novembre del 2010

El PPC també vol també debats electorals en castellà

Proposa que l'espai estigués coproduït per 'les dues televisions públiques de Catalunya'

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ha proposat aquest diumenge que es faci més d'un debat electoral entre els candidats a la presidència de la Generalitat, on estigui present el castellà. Un hauria de ser coproduït per les dues televisions públiques de Catalunya, garantint a més que el senyal arribi a tots els mitjans interessats en difondre l'espai. La líder popular suggereix també que entitats 'independents' com el Col·legi de Periodistes participin en l'organització dels debats. Ho ha dit en la presentació d'un dels cartells de campanya per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que té com a lema 'Solucions per a la crisi'.
31 D'OCTUBRE DE 2010 16:25 H

Alícia Sánchez-Camacho es remet a experiències anteriors en la història dels debats televisius, com el que va organitzar l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió durant la campanya a les eleccions generals del 2008. Un 'cara a cara' entre Zapatero i Rajoy que va ser moderat pel president de l'acadèmia, el periodista Manuel Campo Vidal. Tanmateix, la líder popular desestima un debat equivalent a Catalunya, en aquest cas entre el president de la Generalitat i candidat dels socialistes catalans, José Montilla, i el president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas.
.
Ha assenyalat que mentre el PP i el PSOE representen 'el 90% dels vots a Espanya', Mas i Montilla representarien a Catalunya 'un 60% dels votants'. 'Si es fa un cara a cara entre ells dos, prop del 40% dels catalans no tindran oportunitat de sentir les propostes que plantegen els altres partits' ha apuntat. També ha advertit que des del PPC 'no volem una campanya de continus enfrontaments' perquè 'la societat catalana està cansada'.

En aquest sentit, ha apuntat que el PPC té una visió 'responsable', 'constructiva' i 'positiva', que ofereix propostes per sortir de la crisi. Precisament, aquest és el missatge que es vol difondre en la campanya que s'ha presentat aquest diumenge i que ha comptat amb la participació també del secretari general i número 2 de la candidatura popular, Jordi Cornet.

'No volem fer una política de saló ni de cartró pedra' ha reblat Sánchez-Camacho 'sinó de proximitat' ha continuat 'dient a més als catalans que tinguin esperança perquè hi ha polítics seriosos' ha afegit. A més, ha considerat que mentre el missatge del PPC és 'sinònim d'estabilitat, rigor, serietat i bona gestió' el d'altres partits com CiU representen, segons la presidenta popular de Catalunya 'aventures independentistes' i 'inestabilitat' fet que fomenta la preocupació perquè no prioritza mesures per 'sortir de la crisi'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada