dissabte, 13 de novembre del 2010

Els catalans prefereixen la sociovergència, segons el CIS


El pacte CiU-ERC seria la millor opció per un 21,6%

Més enllà del pronòstic de resultats electorals l'enquesta del CIS publicada aquest divendres assegura que la majoria de catalans enquestats es decanten per una coalició formada per CiU i PSC en el cas que, després de les eleccions del 28 de novembre, cap partit pogués governar sol. Mentre que un 22,9% preferiria la sociovergència, un 21,6% estaria més a favor d'un govern format pels convergents amb ERC.
DISSABTE, 13 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H

El tripartit, format per PSC, ERC i ICV, és el tipus de coalició que menys convenç, ja que només li donen suport un 12,6%. Pel que fa la valoració dels candidats a la Generalitat, només Artur Mas aprova, amb una nota de 5,33 punts, a la vegada que José Montilla obté 4,37 punts i Alícia Sánchez-Camacho es queda amb la pitjor nota, un 2,42.


El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet pública aquest divendres una enquesta preelectoral, en què gairebé 3.0000 catalans han respost sobre la intenció de vot i altres aspectes de les eleccions catalanes, a més de valorar diferents qüestions de la política catalana i la situació del país.

Preguntats per una possible coalició postelectoral, una major part dels enquestats, un 22,9%, s'ha decantat per la sociovergència, tot i que aquesta opció ha quedat molt a prop d'una coalició entre CiU i ERC, que té un 21,6% dels participants a favor.

Segons les respostes, fins i tot una coalició de govern entre els convergents i el PP té més suport que el tripartit, ja que un 13,3% la secunden, mentre que l'actual pacte de govern, format pel PSC, ERC i ICV, té un 12,6% d'enquestats a favor.

L'enquesta també inclou una pregunta per valorar els candidats a la Generalitat del 0 al 10 i el que en surt més ben parat és el líder de CiU, Artur Mas, amb un aprovat just de 5,33 punts. La resta suspenen aquesta prova, des del president de la Generalitat i candidat del PSC, José Montilla, que treu un 4,37, fins al líder d'ERC, Joan Puigcercós, amb un 3,89.

En millor posició, a tres punts de l'aprovat es queda el candidat d'ICV, Joan Herrera, mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, treuen la pitjor nota, amb un 3,02 i un 2,42 respectivament.

Més de la meitat creu que CiU guanyarà
Segons els resultats, un 56,9% creu que CiU és el partit que guanyarà les eleccions, encara que només a la meitat d'ells els agradaria que fos aquesta l'opció vencedora. Un nombre força inferior, el 14,1% considera que el PSC guanyarà les eleccions, tot i que en aquest cas són més els que estarien contents de la seva victòria, un 19,2%.

Pel que fa a la resta de partits amb representació parlamentària, la majoria d'enquestats creuen que no guanyaran les eleccions, però hi ha una minoria que els donen suport. Per exemple, el 8% voldrien que ERC guanyés el 28N, mentre que el 6,9/ voldria que fos ICV i el 3,1% preferiria a Ciutadans. En canvi, hi ha un 5,9 % que voldria la victòria del PP i un 5,5% que creu que guanyarà.

Ni president ni oposició convencen
La gestió del president de la Generalitat, José Montilla, durant els últims quatre anys està valorada per la majoria dels enquestats, un 42,6%, amb un regular, mentre que són més els que la consideren dolenta, un 26,6%, que els que la valoren com a bona, un 14,3%. També hi ha un 11, 2% que qualifiquen la seva gestió de molt dolenta i un 0,6% que creuen que ha estat molt bona.

En una situació semblant queda la feina feta pel principal grup de l'oposició, CiU, que està valorada amb un regular pel 39,4% dels enquestats i com a dolenta per un 23,7%. Pitjors resultats s'emporta el PP, que ha fet una tasca regular pel 34,2% dels participants i molt dolenta pel 30,8%. La feina de Ciutadans tampoc convenç, amb un 22,7% que la qualifica de dolenta i un 20,7% de molt dolenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada