dissabte, 6 de novembre del 2010

Entitats de la societat civil fan pública una crida perquè diumenge la realitat nacional catalana sigui ben visible


'Si durant la visita del Papa a Glasgow es van veure banderes escoceses, a Barcelona s'han de veure senyeres', raonen

'Si els 1.500 milions de persones d'arreu del món que es compta que veuran alguna imatge relacionada amb l'estada de Benet XVI a Barcelona veuen que aquí hi han banderes catalanes i no unes altres, segur que això farà pensar a més d'un'. Amb aquest raonament, Joan Amorós, president de la Fundació OccitanoCatalana en representació de l'Ens de Comunicació Associativa, ha presentat una crida a la ciutadania perquè faci visible la realitat nacional catalana amb motiu de la visita de Benet XVI a Barcelona. Més enllà de qualsevol consideració religiosa, la crida convida els catalans a pensar 'quina imatge de Catalunya permetran que es mostri al món'.
DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
La Crida a mostrar els símbols de Catalunya amb motiu de la visita de Benet XVI a Barcelona (pdf) compta també amb el suport d'entitats com Òmnium Cultural i la Fundació FCBarcelona, entre d'altres. Durant la roda de premsa de presntació de la crida, Amorós ha raonat que 'si durant la visita del Papa a Glasgow pràcticament només es van veure banderes escoceses, a més a més de les del Vaticà, quan ara visiti Barcelona s'han de veure senyeres'.

Vinyet Panyella, en representació d'Òmnium Cultural, ha deixat ben clar que les entitats fan la crida al marge de qualsevol consideració religiosa, sinó que es fixen en l'impacte mediàtic que la visita suposarà per Barcelona i el catalanisme. Manel Mament, com a representat dels promotors de l'acció, ha insistit que diumenge serà un gran dia 'per presentar el fet nacional català al món' i, en aquest sentit, Amorós ha reblat: 'Serà un aparador molt important i hem de tenir clar quina imatge volem donar'.

La crida demana al conjunt de socis i simpatitzants de les entitats adherides, així com a la ciutadania de Barcelona en general, 'que surtin massivament al carrer i omplin amb senyeres el recorregut previst de la comitiva papal i els llocs on es portaran a terme els actes de la visita', 'posin senyeres en els balcons del recorregut de la comitiva, tant en cases particulars, com en seus d’entitats o edificis públics' i 'que s’ofereixin com a voluntaris per a repartir senyeres entre el públic assistent'.

Les entitats raonen que la visita de Benet XVI és d'una 'importància cabdal' per al país des del punt de vista mediàtic, 'perquè el món copsi la identificació d’una gran majoria de catalans i catalanes amb una Catalunya amb identitat nacional pròpia'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada