dimarts, 9 de novembre del 2010

Finalment CiU s'alia amb el PP i salva el monument franquista de Tortosa

Els impulsors de la retirada asseguren que no cessaran fins aconseguir-la

Els vots dels grups municipals de CiU i del PP han tornat a evitar que l'Ajuntament de Tortosa aprovi una moció per retirar la simbologia franquista de la ciutat. En el debat de la moció popular, defensada per una portaveu del col·lectiu Casal Popular Panxampla, no hi ha hagut sorpreses i malgrat les 856 signatures que avalaven la proposta, i el suport que han donat PSC, ERC (a l'equip de govern) i ICV, CiU no ha canviat d'opinió. La moció instava l'Ajuntament a retirar tota la simbologia franquista de la ciutat, i molt especialment el monument que hi ha al mig del riu Ebre erigit pel dictador Francisco Franco el 1966 amb motiu de la batalla de l'Ebre. Tot i que els convergents han votat contra la moció en qualificar-la d'electoralista, els responsables de la retirada han assegurat que no pensen rendir-se i continuaran lluitant perquè la Llei de la memòria històrica es compleixi. 
DIMARTS, 9 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
'S'ha perdut una oportunitat històrica'

Des de la Comissió per la retirada del monument s'ha lamentat la decisió de CiU, ja que consideren que l'alcalde Ferran Bel 'ha perdut una ocasió històrica per alliberar Tortosa del dubtós honor de tenir el símbol franquista més gran de Catalunya'. Davant la resposta de Bel, en titllar d''electoralista' la moció, han lamentat que no hagin esgrimit cap tipus d'argumentació històrica o política per justificar el monument falangista.

Pels responsables de la campanya per retirar el monument 'els senyors regidors de CiU seran recordats per bona part de la població de Tortosa, de les Terres de l’Ebre i de Catalunya com a responsables de mantenir els símbols d’un règim que va atacar la llengua, la cultura i la identitat del poble català, poble que diuen defensar'. A més consideren que Ferran Bel i el seu equip municipal 'han incomplert una llei, la de la memòria històrica, que el seu propi partit va votar favorablement al parlament de Catalunya, i que recomana la retirada de tots els símbols franquistes de les vies públiques dels municipis catalans'.

Malgrat el revés de la votació d'aquest 8 de novembre, els impulsors del moviment contra el monument franquista mantindran la lluita perquè el símbol deixi d'existir, i així Tortosa 'deixi de ser la tercera ciutat de Catalunya amb més símbols franquistes'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada