dimarts, 16 de novembre del 2010

Herrera vol ser el 'contrapès' d'esquerra que el PSC necessita per no fer polítiques conservadores


El líder d'ICV-EUiA ha qualificat Zapatero com la 'màquina més gran de desànim' dels votants d'esquerres.

DIMARTS, 16 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha criticat aquest vespre que el president del govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, necessita 'contrapesos d'esquerres per no fer polítiques conservadores' i l'ha qualificat com la 'màquina més gran de desànim' dels electors d'esquerres ja que 'ser d'esquerres no és demanar el vot de l'esquerra per evitar que la dreta entri a la Moncloa i després acabar fent la política de la dreta'. El líder ecosocialista ha assegurat que 'no estic dient que CiU i el PP siguin el mateix que el Partit Socialista. Però quan governa sol i sense contrapesos d'esquerra, es despista i es desorienta i fa polítiques conservadores'.
En un míting electoral d'ICV-EUiA a Mataró, Herrera ha posat l'exemple de Catalunya, 'on s'han portat polítiques progressistes' i ha insistit en endegar 'polítiques fiscals més progressives, canviar el model productiu, l'estalvi i l'eficiència i en lluitar contra els qui volen tirar endavant el copagament o negar drets a les persones immigrades i segregar el país'.

Per la seva banda, el coordinador general d'EUiA i número 3 dels ecosocialistes a les eleccions al Parlament, Jordi Miralles, ha agraït el suport de la federació d'IU i del seu coordinador federal, Cayo Lara, que estava present a l'acte, a la seva formació en aquesta campanya. 'El seu suport és de compromís amb l'esquerra catalana i amb Catalunya' i ha recordat que 'IU va estar al costat de l'Estatut durant la seva negociació, a diferència de Zapatero'.

Miralles ha afirmat que 'IU està preocupada després d'escoltar les paraules de Montilla de no reeditar el tripartit perquè Catalunya es la primera estació de la dreta per recuperar el poder a Espanya, i si pot ser amb el concurs del PP, millor'.

'Nosaltres creiem que el que necessitem és una sortida de la crisi per l'esquerra', ha prosseguit Miralles, i ha enviat un missatge als votants socialistes 'desconcertats per la política de Zapatero i que pensen quedar-se a casa. Si no hi ha una majoria d'esquerres a Catalunya, ve la dreta i CiU podrà coronar una majoria política'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada