diumenge, 14 de novembre del 2010

CiU plagia Obama per cridar a la participació el 28-N


El vídeo simula que Montilla torna a ser president per un sol vot i culpa aquesta persona d'un tercer tripartit · Els demòcrates nord-americans ja van utilitzar aquesta estratègia per a agitar la por a un govern presidit per McCain

DIUMENGE, 14 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
CiU té ben clar que el seu referent electoral és Barack Obama. Si a principi d'any ja va sorprendre la política catalana amb la creació d'una xarxa pròpia de voluntaris 2.0, els cativistes, ara ha presentat un vídeo viral en què recrea un suposat telenotícies del 29 de novembre després d'una hipotètica victòria del tripartit només perquè un sol vot, el d'una persona es va quedar a casa i no va anar a votar pensant que Artur Mas guanyaria les eleccions sobradament. Exactament la mateixa idea que el 2008 ja va utilitzar el moviment anti-Bush MoveOn.org per a mobilitzar el votant demòcrata més abstencionista.

El vídeo es pot enviar a qualsevol persona, i aquesta apareixerà en el telenotícies i en els titulars de la premsa com la culpable d'un tercer tripartit. Fins i tot apareix el testimoni d'una amiga de l'abstencionista, declaracions dels principals líders mundials falsejades i grups creats en el Facebook criticant la persona que ha permès un tercer votant en no anar a votar el 28-N.


CiU vol evitar l'excés de confiança de cara al 28-N per culpa de les enquestes. Per això ha preparat un vídeo de campanya per cridar a la participació. De fet, el candidat de CiU, Artur Mas, ha llençat aquest missatge constantment en aquests primers dies de campanya, subratllant fins i tot que aquesta vegada cal que els abstencionistes i els votants d'altres partits votin també a CiU.



La seqüència dels fets és exactament la mateixa que la de la campanya de foment del vot demòcrata:

La campanya de CiU (2010):

 


La campanya d'Obama (2008):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada