divendres, 5 de novembre del 2010

Joan Puigcercós: 'La Catalunya independent serà econòmicament viable'

Divendres, 5 de novembre de 2010
Joan Puigcercós: 'La Catalunya
independent serà econòmicament viable'

El president i candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest matí que 'la Catalunya independent serà econòmicament viable'. Puigcercós ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha fet a la seu d'EFE Catalunya, on ha presentat un estudi on es demostra que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa.

Puigcercós ha exposat que l'existència de desenes d'estats amb un PIB i benestar molt per sota del de Catalunya ja és un argument suficient per afirmar que Catalunya podria viure com estat independent. En aquest sentit, ha subratllat que l'estructura econòmica de la Catalunya actual en termes de PIB per capita se situa dins del context de la Europa dels 27 en una 'posició de primer ordre' i ha apuntat que ens podem comparar amb països en termes de superfície i població similars, com Dinamarca, Suècia o Àustria. A més, ha afegit que en el rànquing dels estats europeus Catalunya tindria un PIB per capita de 28.000 euros, mentre que el d'Espanya sense Catalunya seria de 23.825 euros.

El líder independentista també ha fet referència al sistema de pensions i ha apuntat que 'els fets s'entossudeixen en rebatre el discurs de la por que amenaça que la independència posaria en risc el sistema de pensions', ja que el balanç positiu de Catalunya en la Seguretat Social n'avala la viabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada