dissabte, 6 de novembre del 2010

Jordi Fàbrega encapçala una crida d'històrics de l'independentisme a votar ERC


El líder d'EPM firma un manifest que secunden militants de l'entorn de la CUP i l'Esquerra Independentista

L'històric independentista, líder d'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) -partit municipalista federat fins ara amb ICV- i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, publica una carta oberta a El Periódico en què fa una crida a apostar electoralment per Esquerra el proper 28 de novembre 'com a única força parlamentària independentista i d'esquerres' per tal que plategi un procés d'insubmissió a Espanya amb l'exercici del dret a l'autodeterminació com a bandera. Fàbrega demana a ERC que segueixi apostant pel dret de decidir 'gestionant el dia a dia, abanderant les polítiques socials des de l'esquerra no dogmàtica i sobretot cercant la unitat d'acció postelectoral amb les formacions polítiques parlamentàries i extraparlamentàries en el marc d'una majoria social que aprofundeixi en el  camí cap a la independència'.
 DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 10:32 H
Fàbrega, portaveu del moviment de regidors i electes dels Països Catalans per l'autodeterminació Decidim.cat, diagnostica en el seu escrit els problemes de Catalunya després de la sentència del Constitucional i la fi del procés autonomista. Destaca el que al seu parer ha estat un paper d'ambició nacional d'ERC durant el seu pas pel govern que ha ajudat a extendre la consciència independentista i aposta perquè sigui el partit de Puigcercós qui ocupi el paper central d'un independentisme 'integrador'.

Esquerra suma a aquest fet l'increment d'intenció de vot directe del 6% al 7,4 per cent que pronosticava divendres el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Pels republicans, això suposa l'inici de la seva remuntada electoral a 20 dies escassos dels comicis del 28-N. 

A banda de Jordi Fàbrega signen el manifest Gerard Fernández, membre fundador del Casal Independentista de Sants i exportaveu de la PDD; Ramon Moragues, regidor de la candidatura UM9 (vinculada a la CUP) a Sant Pere de Ribes; Ermen Llobet, destacat activista ecologista i membre històric de l'MDT; Ton Ribas, membre històric de l'esquerra independentista empresonat a mitjans de la dècada dels 80, i Sergi Perelló, membre de la direcció de la Intersindical-CSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada