sábado, 6 de noviembre de 2010

La campanya per l'alliberament d'Otegi arribarà a l'Eurocambra


Els promotors de la iniciativa han recollit més de 600 signatures

Polítics, intel·lectuals i diverses personalitats de tot el món han presentat aquest dissabte a Sant Sebastià el manifest Per la immediata posada en llibertat del dirigent polític basc Arnaldo Otegi, que ja compta amb més de 600 signatures de suport. Els promotors de la iniciativa han anunciat nous actes i presentacions per reclamar la llibertat d'Otegi que consideren 'un pres polític' que està empresonat 'per les seves idees'. També han avançat que una de les accions que duran a terme serà iniciar converses amb eurodiputats de partits d'esquerres per tal de fer arribar aquest conflicte fins al Parlament europeu. Hi ha intervingut el diputat d'ERC, Joan Tardà, que ha denunciat que l'Audiència Nacional espanyola és 'un tribunal d'excepció orientat a la repressió política'.
DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 16:05 H
El manifest va dirigit 'al Govern del Regne d'Espanya, a la Fiscalia i a l'òrgan corresponent de l'Audiència Nacional' perquè tots plegats 'acordin i executin la seva immediata posada en llibertat'. Creuen que 's'està procedint a una clara vulneració del dret fonamental a la llibertat', perquè en el cas d'Otegi no concorren hi ha 'ni risc de fuga ni possibilitat que obstrueixi la investigació judicial'.

Entre els signants de la petició s'hi troben dirigents d'Aralar, d'Eusko Alkartasuna, dels sindicats ELA, LAB, CCOO i EHNE, pelotaris, futbolistes, advocats, professors universitaris i europarlamentaris com José Bové i Catjerine Gréze, entre d'altres. L'expresident d'EA, Carlos Caraikoetxea, també ha explicat que tenia la intenció de subscriure el manifest.