dijous, 4 de novembre del 2010

La diplomàcia espanyola força una revista alemanya a demanar perdó per dir que Catalunya és una nació

'Diplomatishe Magazin' ha rebut pressions després de publicar un article en què es parlava de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Berlín. Fonts properes a la revista alemanya asseguren que les queixes provenien de l'ambaixada espanyola.

04.11.2010 - 09:11 - Països Catalans

"Diplomatische Magazin”, la revista diplomàtica alemanya, ja ha rectificat la notícia en què relatava com s'havia viscut la Diada Nacional de Catalunya a Berlín. En el text es parlava de les recepcions oficials d'algunes ambaixades, fet que va molestar i va provocar que la direcció de la revista rebés diverses trucades telefòniques demanant una rectificació .

Segons explica la directora de “Diplomatisches Magazin” la notícia no s'havia de col·locar a la pàgina de recepcions oficials d'ambaixades, però "l'activitat turbulenta dels dies previs a la impressió van ubicar l'article allà on no corresponia". Tot i que no és oficial i no es coneix qui va posar les queixes, fonts properes a la revista asseguren que provenien de l'ambaixada espanyola a la capital alemanya.

"(Catalunya) es reconeix com una nació sense estat i té per tant una diada nacional", ha dit la directora en l'editorial del número de novembre. Aquest mes, la revista dedica un extens reportatge sobre Catalunya titulat "Innovativa i independent al Mediterrani" en què es parla de Catalunya com una regió autònoma dins de l'estat espanyol, però especifica que "els catalans sempre es defineixen com a nació", alhora que es fa ressò de la multitudinària manifestació de Barcelona contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Més informació:
La premsa internacional també cobreix l'11-S català
La cadena Al Jazeera explica al món que Catalunya vol marxar d'Espanya
La premsa internacional es fa eco de les retallades del TC
Los Angeles Times: 'La regió independentista de Catalunya prohibeix les corrides de toros'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada