diumenge, 7 de novembre del 2010

La majoria dels vots que perd el PSC són els catalanistes

L'enquesta del CEO desmenteix que el PSC s'ensorri a causa de la desconfiança del seu votant amb sentiment espanyol. Tot al contrari, la majoria de la seva pèrdua de vot marxa a CiU, Iniciativa i Esquerra. Només un grup minoritari votarà PP i Ciutadans. 

06.11.2010 - 12:11 - Països Catalans

El PSC s'ha equivocat amb l'anàlisi de la situació a l'hora d'elaborar la campanya. Tant és així que des del departament de comunicació dels socialistes van assegurar que calia assegurar el votant espanyolista davant d'una suposada pèrdua de vot a causa de la presència d'Esquerra al govern.

Per aquest motiu, un dels lemes de campanya presentat pel cap de comunicació,Jaume Collboni, és 'Ni independentista ni de dretes'. Doncs bé, les dades presentades pel CEO confirmen que la principal fuga de vot del PSC és per  la banda catalanista. Això ha estat causat per la forta dependència del partit de Montilla respecte el PSOE de Zapatero.

Així, només un 1,2 dels antics votants del PSC es passaran al PP, mentre que poc més d'un 2% ho farà per Ciutadans. En canvi, Esquerra Republicana rebrà un 3% de votant catalanista i sobiranista provinent del PSC i ICV rebrà dels socialistes una xifra similar. Finalment, la formació més beneficiada d'antic vot socialista seràCiU, que guanyarà un 13% d'ex-votant de Montilla.
Més informació: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada