dissabte, 6 de novembre del 2010

La projecció de Barcelona al món per la visita del Papa equival a 15 milions en publicitat


Creuen que és una 'oportunitat única' i que serà comparable a l'impacte dels Jocs Olímpics del 92

Una hipotètica campanya de publicitat per projectar Barcelona al món i que arribés a l'audiència mundial que tindrà aquest cap de setmana la visita del pontífex tindria un cost de 15 milions d'euros segons els càlculs fets per l'agència de publicitat Grup Bassat Ogilvy. Tirar endavant una potent campanya de màrqueting només a nivell estatal, com la que va acompanyar la selecció espanyola durant el mundial de futbol de Sud-àfrica, amb patrocinis inclosos, té un cost d'entre 800.000 i 1,1 milió d'euros. En aquest cas, el cost seria 15 vegades més alt, perquè inclou la difusió que tindrà l'acte en els mitjans de comunicació dels països de tradició catòlica que seguiran l'esdeveniment.
DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
La visita del cap de l'Església Catòlica a Barcelona és sens dubte un 'esdeveniment mundial' i una 'oportunitat única' per seguir projectant la capital catalana al món, explica a l'ACN Enric Pujades, president del Grup Bassat Ogily. Una oportunitat que es pot comparar amb l'organització d'un Jocs Olímpics o la final de la Copa d'Europa de futbol, afegeix, tot i que no sabria posar-hi l'ordre d'importància. La visita del cap de l'estat del Vaticà representa 'molts minuts de retransmissions televisives, notícies i fotografies' en els mitjans de comunicació, afegeix.

Segons el directiu de l'agència de publicitat un dels fets més destacables de la visita del Papa és la importància 'qualitativa' que tindrà en termes de publicitat. Així per exemple, acollir una final de la 'Champions League', com ja va tenir Barcelona és molt diferent perquè malgrat que sí que dona molta promoció de la ciutat, el 'fet mediàtic' té lloc a l'interior d'un camp de futbol. L'escenari és sempre el mateix, sigui quina sigui la ciutat que aculli l'esdeveniment esportiu.

Amb la visita del pontífex, en canvi, afegeix Pujades, l'escenari són els carrers de la ciutat i sobretot, el temple de la Sagrada Família, icona turística per excel·lència de Barcelona, fet que atorga un major impacte directa de la ciutat. Per tant, 'tots els minuts' de retransmissió de la notícia tenen Barcelona com a escenari i beneficien directament la promoció de la capital catalana, cosa que no passa en un partit de futbol, explica.

Així, la projecció mundial que tindrà Barcelona amb la visita papal s'aproximaria més amb la difusió que va assolir durant la celebració el 1992 dels Jocs Olímpics. En aquella ocasió però, la campanya es va allargar 15 dies, mentre que la visita del sant pare serà d'unes poques hores. En aquest sentit, explica Pujades, l'efecte promocional de l'esdeveniment serà com un 'coet', molt potent durant un breu període de temps que posteriorment, també, desapareixerà igual de ràpid. 'La memòria de la gent no dura gaire'. 'L'impacte de la visita serà molt alt però el seu efecte en el temps serà igual de breu', afegeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada