dimarts, 16 de novembre del 2010

L'actitud indigna del Govern espanyol amb el Sàhara Occidental

16 de novembre de 2010

L'actitud del Govern espanyol arran de la massacre de sahaurís comesa pel Govern del Marroc és d'un cinisme inaudit. El Govern espanyol ni tan sols ha demanat una investigació dels fets. És una vergonya que un estat que té un acord d'associació amb la Unió Europea pugui cometre tots aquests atemptats als drets fonamentals de les persones, i que se'ls ho toleri amb aquesta despreocupació. Ho hem de repetir un cop i un altre: cal que la Unió Europea vinculi la seva política exterior als drets fonamentals, perquè la democràcia i els drets fonamentals són imprescindibles per crear un espai de seguretat, que permeti la prosperitat econòmica. És per això que reclamo que la Unió Europea suspengui l'acord d'associació amb el Marroc. I també penso que les negociacions per renovar l'acord UE-Marroc, que la Comissió, el Consell i el Regne del Marroc ja han començat, s'han de condicionar al respecte dels drets humans.

Hem de dir prou al cinisme diplomàtic del Govern espanyol, que veu com es vulnera la llibertat d'informació dels periodistes i gira el cap amb parsimònia per mirar cap a un altre costat.

(A la foto, una trobada avui al Parlament Europeu amb l'Aminatu Haidar, en què li he entregat totes les iniciatives parlamentàries que he dut a terme al Parlament Europeu a favor dels drets fonamentals i democràtics dels saharuís).

Altres posts sobre el Sàhara Occidental:

El Consell ha de suspendre l'acord UE-Marroc

Avui he plorat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada