dimecres, 10 de novembre del 2010

Les institucions diuen que el Govern incompleix els compromisos

Publicat: novembre 9, 2010
Les institucions diuen que el Govern incompleix els compromisos thumbnail
Els ajuntaments de Valls i Montblanc, els consells comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, les Cambres de Reus, Tarragona i Valls i totes les organitzacions empresarials en defensa i demanda de les obres de l’A-27 (AEQT, Apportt, Cepta, FEAT, FEHT i Pimec) han donat suport al Manifest del Coll de Lilla, un document que posa en evidència que el Govern segueix incomplint els seus compromisos d’execució de l’A-27 pel que fa al tram variant de Valls fins a Montblanc, que consisteix en la perforació del túnel de Lilla.

Els pressupostos de 2011 només destinen una partida de 300.000 euros al tram variant de Valls-Montblanc per un túnel amb uns costos valorats en 81 milions d’euros.

La reclamació de tots els agents territorials és molt clara davant de la situació actual que pateix la no-consecució d’aquesta obra pública.

En primer lloc, la continuació de les obres del tram sense una nova licitació: resulta inconcebible que s’iniciïn les obres, s’executi la plataforma i ara s’abandoni tot per tornar-s’hi a posar al cap d’uns anys; que s’assumeixi amb diners públics la rescissió del contracte a l’empresa guanyadora de la licitació; i que s’iniciï un nou procés de licitació a més del deteriorament de la plataforma viària ja iniciada.

I, en segon lloc, es reclama la represa de les obres sense haver d’esperar el 2012 per iniciar un nou procés de licitació que ens portaria fins al 2020 per la posada en servei.

Els contactes realitzats asseguren una possible solució a partir de la trobada amb el secretari d’Estat per les Infraestructures, Víctor Morlán, i les entitats del territori en els propers 15 dies. Els incompliments per part de l’administració central han estat continuats des de 2005 i la situació econòmica no ha fet més que deixar incerteses a una obra que tenia un pressupost assignat que no s’ha executat, la qual cosa engreixa així el dèficit inversor històric del Ministeri de Foment a les comarques de Tarragona.

Aquesta ha estat una altra reivindicació del territori, que s’afegeix a la realitzada el passat 17 de setembre per reclamar la consideració d’aquest eix viari en el seu conjunt com una obra decisiva per garantir el futur de les comarques de Tarragona.

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Carme Mansilla, va afirmar que l’acte de divendres passat ha estat “tranquil i de tarannà pacífic”, però que ha reafirmat la unitat del territori davant la situació creada després de la suspensió de les obres de l’autovia A-27. “Estem demostrant la força que tenim i hem de seguir lluitant per aconseguir que el Ministeri de Foment reconsideri una decisió equivocada”, va declarar la presidenta comarcal. Mansilla va recordar el ple extraordinari conjunt celebrat pels consells comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà el 23 de juliol, quan es va conèixer la decisió de Foment de suspendre les obres i va apostar per mantenir la unitat del territori.

El manifest el va llegir el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Marcel·lí Morera. L’alcalde de Valls, Albert Batet, va afirmar que fins ara el Ministeri de Foment “ha ningunejat el territori” i va acusar el Govern espanyol de “maquillar” la situació d’aturada de les obres: “Avui hi ha quatre o cinc obrers treballant, però, no ens enganyen. Hi són perquè fem aquest acte reivindicatiu. És una operació de maquillatge”.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va assenyalar que cal seguir mantenint la unitat per aconseguir que s’incloguin al Senat esmenes als pressupostos generals de l’Estat per destinar de cinc a deu milions d’euros al tram Valls-Montblanc de l’autovia A-27. Andreu també va informar que el número dos del Ministeri de Foment, Víctor Morlan, s’ha compromès a rebre els representants del territori i a visitar les obres de l’A-27.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada