dilluns, 1 de novembre del 2010

L'independentisme, nou blanc dels atacs del PSC

Ni independentista, ni de dretes', diu la darrera pancarta socialista · Els partidaris de l'Estat propi, per primer cop al punt de mira.

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha presentat aquest diumenge les noves tanques de precampanya, que com ja és habitual ataquen els adversaris enlloc de presentar propostes constructives. La novetat entre els darrers cartells és que per primera vegada situen l'independentisme al punt de mira, demostrant així que l'Estat propi ha passat a ser una alternativa electoral i és vista com una amenaça pels socialistes. 'Ni independentista, ni de dretes', diu la nova pancarta de Collboni, que ja es pot veure a busos de Barcelona. L'altre nou lema és 'Ser català és treballar dur i amb les idees clares'. Per Collboni les dues tanquen volen recalcar que no pactaran 'ni amb el PP ni amb els que volen portar el país cap a la independència', com amb ERC ni amb, segons els socialistes, CiU.
DIUMENGE, 31 D'OCTUBRE DE 2010 16:07 H

Collboni ha explicat que les dues tanques són cites literals del primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla i ha remarcat que esperen la mateixa claredat de la resta de partits polítics i sobre tot del president i candidat de CiU, Artur Mas. Ha assegurat que aquestes frases signifiquen que el PSC 'no està per posar el país en cap via independentista, ni amb referèndums ni consultes ni proclames, ni tampoc amb regressió de caire social pel que fa els drets i els serveis públics i avenços que ha tingut Catalunya d'Espanya en termes de protecció social i de drets civils'.


Collboni, fent referència a les noves tanques, ha manifestat que 'Montilla és transparent, diu el que pensa, fa el que diu, té les idees clares i aquestes són les seves frases'.


En aquest context, ha criticat al llarg de la roda de premsa la falta de claredat de Mas poc abans de les eleccions. Un argument que estan posant sobre la taula els socialistes catalans en gairebé totes les seves compareixences i rodes de premsa. 'Mas ha decidit no parlar clar o bé perquè no té res a dir o no s'atreveix a explicar allò que vol i pensar fer en el cas que sigui escollit president', ha afirmat. Ha recordat que Montilla ha 'deixat clar que no farà un tercer tripartit' perquè no accepten 'unes condicions que obririen una crisi institucional que són inassumibles per al país i són contraris a la necessària estabilitat que es requereix per la sortida de la crisi'.


Acte seguit, ha reiterat la seva petició a Mas de que sigui clar i ho ha contraposat amb l'actitud de Montilla. Per això, ha manifestat que 'Mas hauria de clarificar si serà el president que obrirà la porta cap a un procés sobre la independència; hauria de dir si pactarà amb un PP que és més agressiu de nou contra Catalunya; hauria d'aclarir si serà un president compromès amb l'Estatut que ell va votar i que té el suport de la major part del poble català o agafarà altres vies' com referèndums, concerts o processos cap a la independència'; així com 'hauria d'aclarir quina concepció dels drets socials i dels serveis públics pensa que s'ha de desenvolupar en la situació de crisi i quin és el seu compromís per a garantir-los'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada