dimarts, 9 de novembre del 2010

Mas ajornaria l'aplicació de la Llei de vegueries perquè ara hi ha altres prioritats


Dubta que Rajoy vulgui parlar del concert i rebutja l'argument que l'Estat espanyol no s'ho pot permetre.

El president de CiU, Artur Mas, ha apuntat aquest dimarts que si arribés a governar, ajornaria l'aplicació de la Llei de vegueries, perquè ara hi ha altres prioritats més urgents que passen per aixecar Catalunya econòmicament. 'Em sembla que en aquest moment, posar les energies del govern en aquesta línia no val la pena. CiU i PP ja van votar en contra de la Llei al Parlament, precisament escudant-se en la crisi econòmica. Tenim tants problemes a sobre i tants reptes de màxim nivell, que el Govern s'ha de bolcar en això', ha argumentat en un esmorzar organitzat per PIMEC davant d'uns 200 petits i mitjans empresaris. De tota manera, ha remarcat que l'aplicació real de la llei depèn de la voluntat del PP i del PSOE.
DIMARTS, 9 DE NOVEMBRE DE 2010 11:59 H
En resposta a una pregunta del president de PIMEC, Josep González, Mas ha explicat que CiU aposta per eliminar les diputacions per substituir-les per les vegueries, però ha subratllat que ara no és el moment de dedicar-se a aplicar la Llei de vegueries, perquè hi ha altres qüestions més urgents que haurà d'afrontar el proper govern de la Generalitat.

'Em sembla que en aquest moment, posar les energies del govern en aquesta línia no val la pena. Tenim tants problemes a sobre i tants reptes de màxim nivell, que el Govern s'ha de bolcar en això', ha assenyalat Mas, que ha afegit que 'si algú té pressa per fer-ho, també l'ha de tenir per eliminar les diputacions'. En qualsevol cas, ha subratllat també que aplicar la llei també dependria de PP i PSOE, perquè s'han de fer primer modificacions legals a Madrid, i això 'a curt termini no serà'.

En un altre ordre de coses, en preguntar-li sobre el concert econòmic i si Mariano Rajoy estaria disposat a negociar amb CiU sobre aquesta qüestió, Mas ha dubtat que el líder popular tingui realment aquesta voluntat. 'Jo no m'ho acabo de creure', ha dit el candidat de CiU, que fixa el concert com una de les seves propostes estrelles.

En aquest punt, ha considerat que no es pot acceptar l'argument que Espanya no es pot permetre el concert econòmic. 'Espanya no pot sacrificar un 1 o un 1,5% de la seva renda anual i en canvi sí que pot sacrificar Catalunya un 6 o un 7% de la seva pròpia renda?', ha preguntat. 'Si no hi ha diners a Espanya per fer això, tampoc hi ha diners a Catalunya per fer la contribució que s'està fent', ha exclamat.

Mas ha recordat a Rajoy que els populars defensen el concert a Euskadi i Navarra, i el mateix li ha dit al PSOE i al PSC, especialment al seu candidat i president de la Generalitat, José Montilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada