dimecres, 17 de novembre del 2010

Mas ja descafeïna la Llei del cinema amb promeses de diàleg i ajudes als exhibidors


'En el camp cultural, Catalunya pot aspirar a moure’s pel món com un país independent i lliure'

Després de molt estira-i-arronsa, CiU va votar finalment a favor de la Llei del cinema. Tot i això, serà el nou Govern qui haurà de tirar endavant la nova normativa que preveu que el 50% de les còpies distribuïdes siguin en català, i Artur Mas ja ha promès als exhibidors cinematogràfics que reobrirà el diàleg, els ha assegurat ajudes i una aplicació 'progressiva' de la legislació. Mas considera que hi ha espais d'acord per aplicar progressivament la llei sense pervertir el seu objectiu de normalitzar l'ús del català. En aquest sentit, ha apuntat que el proper govern s'haurà de plantejar seriosament ajudar els exhibidors a digitalitzar les sales, de forma que el sector s'acomodi a la llei sense renunciar al pes econòmic que té a Catalunya.
DIMARTS, 16 DE NOVEMBRE DE 2010 16:31 H
Mas ha lamentat que el que hagi quedat de la Llei del cinema hagi estat la polèmica lingüística. Ha explicat que CiU està d'acord amb normalitzar l'ús del català, però ha criticat la manca de diàleg amb el sector. En aquest punt, ha indicat que el proper govern 'ha de restablir i fer eficaç el diàleg amb el sector que no s'ha tingut en compte en els darrers temps'. Al seu parer, hi ha possibles espais d'acord per aplicar la Llei del cinema de forma 'progressiva i sense pervertir el seu objectiu', de manera que el sector 's'hi pugui acomodar sense renunciar al pes econòmic' que té a Catalunya.

Set anys de coll per aplicar la Llei
Per això, ha anunciat que el proper govern s'haurà de plantejar seriosament ajudar els exhibidors a reconvertir les sales i passar-se a la digitalització, de manera que les còpies siguin més barates. 'Si el problema és el cost, el que ha de fer el govern és ajudar a què aquest cost sigui raonable, suportable', ha insistit.

Mas ha recordat que la llei preveu un període de set anys per aplicar el 100% de la llei, i es pot anar guanyat poc a poc en quotes de presència del català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada