dissabte, 6 de novembre del 2010

Més de la meitat de catalans aposten per la creació d'un estat propi


L'enquesta del CEO apunta un 56% de ciutadans que volen escindir-se d'Espanya mentre que un 34% es conforma amb l'autonomia

Més de la meitat dels catalans, concretament un 56%, aposta per la creació d’un estat propi. Aquesta és la xifra que s’extreu de l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicada aquest divendres on es palesa un creixement de les voluntats d’escissió d’Espanya enfront el 34% que considera que Catalunya hauria de ser una comunitat autònoma. El qüestionari del CEO mostra un 31% que volen que Catalunya sigui un estat federal mentre que el 25% aposta per la independència.  El sondeig mostra també una àmplia majoria de ciutadans, el 66 %, que creu insuficient el nivell d’autonomia assolit per Catalunya, davant el 26% que ho veu adequat i només el 3% que considera que en té massa. Aquestes dades sintonitzen amb els índex de sentiment de pertinença, on un 25% dels enquestats afirma sentir-se més català que espanyol mentre un 20% assegura que només es sent català.
 DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
Catalunya ha de ser un estat propi. Federal o independent, però diferent del que és actualment. L’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, publicada aquest divendres, així ho demostra en un tant per cent que supera la meitat dels enquestats. D’aquesta manera, un 56% aposta per l’estat propi enfront del 34% que es conforma amb l’autonomia i el 6% que pretén que Catalunya sigui una regió espanyola.

La majoria demana més autonomia
Les dades aboquen també llum sobre l'opinió dels catalans davant del nivell d'autonomia assolit per Catalunya. Així, el 66% creu que és insuficient davant del 26% que veu que la situació actual és l'adequada i un 3% que opina que en té massa.

Predomini del sentiment de pertinença català
En relació al sentiment de pertinença, els enquestats també ho tenen clar. Enfront d'un 42% que es considera tan espanyol com català, es troba un 25% que es sent més català que espanyol mentre que un 20% mostra el seu sentiment català únic. Sumant aquestes dos xifres, veiem com un 45% dels enquestats fa prevaldre el seu sentiment català per damunt de l'espanyol. A l'altre costat de la gràfica, només el 5% dels enquestats es mostren únicament espanyols. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada