dissabte, 6 de novembre del 2010

Montilla: 'És una excel·lent ocasió per mostrar al Papa allò que ens identifica com a poble'


El president de la Generalitat posa Gaudí com a model a seguir perquè va assumir 'riscos amb visió de futur'

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que la visita del Papa 'és una excel·lent ocasió per mostrar al pontífex allò que ens identifica com a poble, la nostra cultura i els nostres valors'. En una carta publicada aquest dissabte a La Vanguàrdia, Montilla ha afegit que és un moment propici també 'per parlar de les nostres arrels i com l'Església catòlica ha contribuït a composar la personalitat de la societat catalana'. El president de la Generalitat ha destacat la cultura del treball i l'esforç com a elements que valoren els catalans i, en aquest sentit, ha subratllat que 'el nostre poble ha sabut assumir riscos amb visió de futur' posant com a exemple Antoni Gaudí.
DISSABTE, 6 DE NOVEMBRE DE 2010 14:53 H
Montilla ha posat especial èmfasi a l'aportació del catolicisme i ha assenyalat que 'la nació catalana no pot entendre's sense l'aportació històrica del catolicisme' i ha afegit que 'és en català de la manera que moltes persones han après a expressar les seves creences religioses'. 'Els catòlics han d'intervenir en la construcció de la convivència i aportar els seus valors', ha remarcat.

Els valors és un dels eixos de la carta del president de la Generalitat i ha volgut destacar que 'el major desig dels catalans és que Catalunya sigui un país econòmicament pròsper, compromès amb la pau i socialment just'. En relació al progrés econòmic, Montilla ha dit que 'darrere de la crisi hi ha una crisi de valors' i ha insistit que 'hem de seguir obrint vies de col·laboració amb l'Església per ser una societat justa'.

El cap de l'executiu espera que aquest diumenge el Papa s'endugui un bon record de Catalunya i que 'hagi tingut l'oportunitat de captar la nostra realitat nacional, el vigor de la nostra societat i que Catalunya respecta l'Església catòlica i valora el compromís cívic'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada