jueves, 4 de noviembre de 2010

Montilla recicla promeses incomplertes d'Hereu


El líder del PSC proposa obrir el metro la nit de dissabte · L'alcalde de Barcelona ja ho havia promès en les municipals de 2007, sense complir-ho.

Falten pocs dies per l'inici de la campanya electoral, i ja comencen les promeses. Des del PSC, el candidat, José Montilla, ha anunciat que si és reelegit estendrà l'horari del metro a tota la nit de divendres, tal com va fer les nits de dissabte a inicis de legislatura. De fet es tracta d'una promesa 'reciclada', ja que la proposta d'obrir el metro les nits de divendres la va formular per primer cop l'alcalde Jordi Hereu a la campanya de les municipals de 2007, però s'ha incomplert fins ara. El líder socialista ha recordat el 'resultat immillorable' de la decisió d'obrir el metro els dissabtes a la nit, utilitzat per 3,4 milions de passatgers des que es va ampliar l'horari, i asseguren que aquest milió de viatges l'any suposen 'un milió menys de riscos'.
DIJOUS, 4 DE NOVEMBRE DE 2010 05:00 H
Montilla ha participat en un acte amb la JSC a l'Espai Jove del barri del Carmel de Barcelona. I per escenificar l'anunci de la mesura s'ha desplaçat en metro, fent un bon tros de la L5, des de l'estació d'Entesa, a prop de la seu del PSC al carrer Nicaragua, fins a la parada del Carmel, situada al costat del mercat d'aquest barri i que va ser font de polèmica fa uns anys per l'enfonsament d'un túnel durant les obres, des d'on ha fet una passejada fins a l'espai on s'ha fet l'acte.

Allà, davant d'una vintena de joves socialistes, el president ha fet un repàs de la feina feta en matèria de joventut pel Govern i ha fet la proposta electoral d'ampliar l'horari del metro i obrir-lo també tota la nit de divendres. Montilla ha recordat que ja va ser la JSC qui fa quatre anys va plantejar l'obertura d'aquest transport públic les nits de dissabte i que ara el PSC ha incorporat en el seu programa ampliar-ho a les nits del divendres.

Segons Montilla, es tracta d'una mesura que 'respon a la necessitat dels joves, al seu oci, a la seva mobilitat i al seu dia a dia'. El PSC calcula que aquesta mesura suposarà un milió de viatges a l'any i per Montilla 'a més de garantir una millor mobilitat i oci nocturn a l'abast de tothom, és un milió menys de riscos pels desplaçaments en cotxe i moto'.

El candidat del PSC ha recordat que fa 3 anys i mig es va decidir obrir el metro totes les nits de dissabte i ha explicat que aquesta mesura ha tingut un 'resultat immillorable', amb 'reducció d'accidents de trànsit a la nit de joves' i amb un 'gran número d'usuaris'. De fet, ha dit que s'han beneficiat d'aquesta mesura 3,4 milions de passatgers des que la mesura es va posar en marxa, 'més d'un milió a l'any'. Unes dades que Montilla creu que fan preveure que també els divendres a la nit s'utilitzarà el metro. Montilla ha dit que aquesta és una mesura que 'contribuirà a la millora de la qualitat de vida' dels joves i ha garantit que complirà 'com vam complir ara fa quatre anys' amb la proposta dels dissabtes.

El metro la nit de divendres, una promesa d'Hereu

En realitat la promesa d'allargar les nits amb metro de dissabte a divendres no és de José Montilla, sinó del seu company dins el PSC, Jordi Hereu. L'alcalde de Barcelona ja va prometre el maig de 2007 que el metro també obriria les nits de divendres, un cop coneguda l'experiència. D'aquesta manera, la proposta expressada per Montilla aquest dimecres no deixa de ser el 'reciclatge' d'una promesa incomplerta de l'alcalde Hereu.