divendres, 5 de novembre del 2010

Primera sanció a un concurs emès per Antena 3 i Telecinco

Les multes, dues greus i una lleu, ascendeixen a 14.500 euros
05 / 11 / 2010

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha sancionat la productora de concursos de televisió, Portal Mix, SL, per cometre diverses infraccions en matèria de consum. Les multes, dues greus i una lleu, ascendeixen a 14.500 euros. A més, es dóna “l’accessòria de publicitat” a la sanció i la companyia haurà de retornar 308,37 euros a un dels usuaris afectats per les pràctiques abusives. Amb aquesta actuació, l’ACC vol garantir millor els drets dels consumidors i evitar que aquestes pràctiques es tornin a repetir.

Una de les sancions s’ha imposat perquè la companyia exigia el pagament de serveis que no havien estat sol·licitats pels consumidors. L’empresa no ha pogut demostrar que s’hagin realitzat aquestes 213 trucades, amb segons de diferència, al servei premium 905.445.440 a nom de Portal Mix. La denúncia i l’expedient es referien a l’incompliment d’una de les bases del concurs “Buenas noches y Buena Suerte”, emès a Antena 3 TV.

El càrrec més elevat, amb una multa de 8.000€, és per incloure clàusules abusives en les bases dels concursos. Concretament, es tracta de “Noche de Suerte” i “Día de Suerte”, vistos en les emissions analògiques de Telecinco; “Telecinco, Dígame?”, en l'emissió digital de la mateixa cadena; i el ja esmentat “Buenas noches y Buena suerte”, d’Antena 3.

En aquestes bases Portal Mix es reserva el dret de retirar o canviar la promoció o oferir premis alternatius a discreció de l’empresa; i es limiten els drets dels consumidors a la intimitat i pròpia imatge, ja que la productora podrà fer ús del nom, imatge i comentaris de la persona guanyadora amb finalitats de màrketing, promoció o publicitat del concurs sense cap advertència al guanyador i sense cap tipus de remuneració.

Aquest expedient sancionador té l’origen en una denúncia d’un veí de Cerdanyola del Vallès, tot i que l’ACC ha rebut diverses reclamacions contra aquesta i altres empreses proveïdores de concursos de televisió basades en l’ús de telèfons amb prefix 905 i SMS premium.

Porta Mix S.L. va recórrer la sanció, però el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va dictar sentència en data 18 d’octubre de 2010 en la que inadmet el recurs i manté les multes esmentades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada