divendres, 5 de novembre del 2010

Promouen un País Valencià independent al marge de Catalunya


Estat Valencià pretén aglutinar el sobiranisme valencià estricte esgrimint la impossibilitat d''encaix amb Espanya'

El sobiranisme valencià estricte ja ha arribat. La idea de trencar amb Espanya sense comptar amb Catalunya s'està bastint mitjançant el partit Estat Valencià, que advoca per declarar unilateralment la independència del País Valencià. Tenint aquesta premissa com a eix central del seu programari, la minoritària formació pretén concórrer a les eleccions a les Corts Valencianes que es celebraran l'any vinent brandant la tesi que, segons exposa Joan Sorribes, secretari general de la formació, el 'constitucionalisme s’ha esgotat perquè Espanya així ho ha decidit'. Per fer-ho, Estat Català comptarà amb dos altres formacions valencianes com República Valenciana i Esquerra Nacionalista Valenciana alhora que vol integrar diverses entitats i grups d'àmbit local per fer més visible la proposta.
Joan Sorribes remarca que Estat Valencià es vol desmarcar de les altres formacions com Esquerra Republicana del País Valencià o les CUP, que defensen la sobirania dels Països Catalans. Segons exposa el secretari general, la formació valenciana 'no està per promoure cap altra obediència que no sigui l’estrictament valenciana', alhora que veu com a impossible un 'encaix amb Espanya'.

Suports de Reagrupament

Diversos membres valencians de Reagrupament han donat suport a aquesta candidatura que es presentarà el proper mes de gener i que anirà a les eleccions valencianes de l'any vinent, encara que ho fan a títol individual. Preguntada sobre la possibilitat de concórrer als propers comicis a les Corts Valencianes, la formació de Carretero no ha desvelat si presentaran llistes, encara que, a dia d'avui, 'no hi ha hagut cap contacte formal'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada