dissabte, 13 de novembre del 2010

Puigcercós alerta els abstencionistes que si es queden a casa 'estaran treballant pel PP'


El cap de llista d'Esquerra proclama que s'ha de triar entre 'ser un país de gent valenta o de gent acomodada'

El cap de llista d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dijous a la mitjanit, moment en què s'ha obert la campanya electoral, que el 'dilema' d'aquests comicis està entre ERC i el PPC. Ho ha argumentat sentenciant que 'cada català o catalana que es quedi a casa, és un vot pel Partit Popular'. Gràficament, Puigcercós ho ha il·lustrat amb dos daus gegants, un amb les propostes d'Esquerra i l'altre amb el que des del seu punt de vista són les amenaces dels populars. Els daus, segons fonts del partit, s'utilitzaran durant tota la campanya per dinamitzar els actes.
DIVENDRES, 12 DE NOVEMBRE DE 2010 00:59 H
Joan Puigcercós ha assegurat des de Reus, on ERC ha donat el tret de sortida a la campanya electoral, que el que tenen els electors davant seu en aquests comicis 'és la dicotomia entre el conformisme i l'esperança'. Seguint la línia de l'eslògan republicà, Puigcercós ha sentenciant que els electors han de triar 'entre ser un país de gent valenta o de gent acomodada'.

Davant d'unes 500 persones segons l'organització, el cap de llista d'Esquerra ha descobert els dos elements en què, al llarg de la campanya, es basarà per visualitzar aquesta dualitat. Es tracta de dos daus, un de color groc i que representa ERC, i un altre de color blau, que simbolitza el PPC. A cadascuna de les sis cares dels daus, hi ha les idees que proposen els republicans i les que, des del seu punt de vista, oposen els populars.

Les sis idees en què basen la campanya els republicans són 'crèdit per a famílies i empreses', 'cap persona dependent sense ajuda', 'preus justos per a la pagesia', 'eficiència i transparència a l'administració', 'els nostres impostos a Catalunya' i 'referèndum per la independència'. Segons assenyalen fonts del partit, aquestes idees s'aniran reproduint durant els propers dies jugant amb la combinació que donin els daus i confrontant-les a les del PPC.

Cada català i catalana

Joan Puigcercós ha afirmat, d'altra banda, que 'cada català o catalana que es quedi a casa és un vot pel Partit Popular'. En canvi, des del seu punt de vista, 'cada català que es mogui és un vot per la llibertat'. Des de la formació republicana destaquen que aquest és un dels factors que utilitzaran per incrementar la mobilització del seu electorat: el d'evitar que els populars passin a ser la tercera força del país, un lloc que ara ocupa ERC.

El cap de llista d'Esquerra també ha assegurat que el seu partit 'és l'únic factor diferencial que hi ha hagut a Catalunya els darrers vint anys' perquè s'ha estat capaç de plantejar reptes en l'àmbit educatiu, com ara la llei d'Educació. Alhora, ha confrontat el seu model al dels governs de Jordi Pujol i a l'eslògan 'que es parli català depèn de vostè'. Segons Puigcercós, també 'depèn d'un Govern valent' i 'capaç de fer lleis'.

Pel que fa a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, Puigcercós ha afirmat que 'estem sota control constitucional' i ha aconsellat 'que ho tinguin molt clar' als candidats de CiU i PSC, Artur Mas i José Montilla'. En aquest sentit, ha assenyalat que 'només depèn de nosaltres' i de si s'és capaç de portar el país a un referèndum per la independència.

Referències a CiU

Durant l'obertura de la campanya d'ERC, hi ha hagut diverses referències a CiU. Una d'elles l'ha protagonitzada el secretari general dels republicans. Joan Ridao ha assegurat que 'no tanquem la porta a ningú' i ha afegit que 'anem endavant amb qui sigui que vulgui anar endavant'. No obstant això, ha alertat que ERC és 'la gent de Macià i Companys, no els companys de Macià Alavedra', en referència a l'ex-càrrec de CiU imputat en el cas Pretòria.

En una línia similar s'ha expressat el número dos per Barcelona. Ernest Benach, que aquest divendres ha fet 51 any i ha rebut dues entrades de teatre per part de Puigcercós com a regal, ha proclament que 'ERC ha tingut gent afusellada' i també 'gent a la presó'. Ara bé, des del seu punt de vista, 'els que han anat a la presó ho feien pel país, no perquè posaven la mà'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada