dimarts, 16 de novembre del 2010

Puigcercós contraataca: 'El que a mi em sembla monstruós és el dèficit fiscal de 20.000 milions'

El candidat d'ERC demana un 'debat serè' sobre el dèficit fiscal i les inspeccions tributàries.

El candidat a la presidència de la Generalitat Joan Puigcercós s'ha ratificat en un article al seu bloc en la idea que la pressió fiscal espanyola recau en part excessiva a Catalunya, i que altres comunitats autònomes se'n beneficien. En un to menys contundent que l'utilitzat en un acte de campanya a la Seu d'Urgell -on va dir que a Andalusia 'no paga impostos ni Déu'-, Puigcercós s'ha reafirmat en la seva idea per rebatre les crítiques a les seves paraules, especialment les sorgides de la portaveu del PSOE a Andalusia, Mar Moreno, que les ha qualificat de 'monstruoses' i d''insult a tots els andalusos'. Per Puigcercós el veritablement 'monstruós' és l'espoliació fiscal que pateix Catalunya en contraposició als avantatges fiscals d'altres territoris. Puigcercós ha insistit que 'no té res contra Andalusia' i demana un 'debat serè' sobre el dèficit fiscal i les inspeccions tributàries.
DILLUNS, 15 DE NOVEMBRE DE 2010 09:14 H
Puigcercós ha recordat que Catalunya 'acumula un volum d'inspeccions del 17% del total estatal', i que institucions com el Ministeri d'Economia i Hisenda xifren el dèficit fiscal de Catalunya 'al voltant del 9% del PIB anual de mitjana', un fet que 'ha ocasionat un greu desequilibri entre el que els catalans i catalanes paguen en forma d'impostos i el valors dels béns i serveis públics que reben de finançament'.

El líder republicà ha afegit que en altres comunitats autònomes, 'com Andalusia', reben un 4,53% del PIB. Per això assegura que 'els diners que surten de Catalunya poden anar a altres comunitats autònomes, que poden fer polítiques que aquí nosaltres no podem'.

El candidat d'ERC recorda, també, que diversos estudis situen el dèficit fiscal de Catalunya amb Europa a l'entorn del 0,3% del PIB anual català, i ha afegit que 'mentre que altres comunitats autònomes, com Andalusia, rebran en fons europeus en el període 2007-2013 un total de 14.024 milions d'euros, Catalunya en rebrà només 1.752 milions d'euros, gairebé vuit vegades més'.

També compara el nombre de beques universitàries que es reben a Catalunya ('el 9%') amb les que es reben a Andalusia ('el 21%) i les no universitàries ('Catalunya rep 13,22 euros per alumne mentre que Andalusia gairebé el doble, 23,6 euros per alumne'). O recorda que 'a Andalusia es regalen 173.000 ordinadors a l'alumnat de 5è i 6è de primària' mentre que a Catalunya 'les famílies en paguen la meitat'.

Per tot plegat, Puigcercós no només no es disculpa per les seves declaracions segons els quals a Andalusia no paga impostos 'ni Déu' (unes declaracions que la portaveu del PSOE a Andalusia ha qualificat de 'monstruoses i un insult a tots els andalusos') sinó que assegura que al que ell li sembla monstruós és 'el dèficit fiscal de 20.000 milions d'euros que any rere any afecta a Catalunya'.

Després d'assegurar que el dèficit fiscal també el pateixen els andalusos que viuen a Catalunya Puigcercós adverteix que tal com 'la reacció per exigir-me disculpes ha estat instantània', 'molts catalans agrairien aquesta mateixa rapidesa per reconèixer l'esforç de tots els catalans i catalanes, d'origen andalús o no, per aportar molts recursos a la resta de l'Estat'.

Puigcercós clou l'article assegurant que 'la convivència és necessària i és un objectiu en si mateix però la resta de l'Estat ha de saber que a Catalunya, molta gent per no dir la majoria, està molt cansada de pagar i que a sobre se'ns maltracti'.

Sánchez-Camacho: 'Són unes paraules inacceptables'

Per la seva banda, la candidata del PP de Catalunya a les eleccions, Alícia Sánchez-Camacho, ha aprofitat l'ocasió per carregar contra Puigcercós, titllant les seves paraules d''inacceptables i indignes' ja que, segons la popular, han suposat un insult al poble andalús 'impropi d'una campanya electoral'. En aquest sentit, ha advertit que no seria suficient que Puigcercós 'demanés perdó' al poble andalús després de dir que 'a Andalusia no paga' impostos 'ni Déu'. 'No es pot insultar uns o altres i després demanar perdó com si no hagués passat res', ha manifestat Sánchez-Camacho, qui ha criticat 'aquesta manera de fer política que és excloent i de desqualificacions i un estil que el PP ni vol ni desitja i que els catalans tampoc'.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada