dissabte, 13 de novembre del 2010

Puigcercós creu que el CIS confirma la remuntada d'Esquerra


Mas assegura que aquest pronòstic menys favorable és el millor perquè el seu electorat no es desmobilitzi.

El candidat d'Esquerra Republicana per les eleccions al Parlament, Joan Puigcercós, ha valorat que l'enquesta del CIS certifica la remuntada dels republicans que aconseguirien entre 15 i 16 escons. També s'ha mostrat satisfet Artur Mas ja que, tot i que l'enquesta els dóna uns resultats més modestos que les anteriors, creu que li va 'com anell al dit' per evitar l'excés de confiança dels que es pensen que CiU ja ha guanyat les eleccions abans de celebrar-se. Per la seva part el cap de campanya del PSC també ha volgut fer una lectura positiva assegurant que mostra que l'electorat del PSC que fins ara estava a casa ha començat a moure's.
DIVENDRES, 12 DE NOVEMBRE DE 2010 16:54 H
ERC comença la remuntada
Esquerra pot erigir-se com a tercera força al Parlament. Aquesta és la conclusió que s'extreu de la enquesta publicada pel CIS aquest divendres i que assenyala que Esquerra pot aconseguir una forquilla de 15-16 diputats. Per això, Joan Puigcercós s'ha mostrat satisfet, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, amb unes dades que indiquen que ERC està remuntant una 'situació adversa' que la pot situar com a 'força decisiva' de cara a la configuració del futur Govern.

Malgrat això, el candidat al Parlament de Catalunya no s'ha estat de recordar que el seu principal competidor, el PPC, acostuma a tenir molt 'vot ocult' i que per tant l'enquesta no és un reflex fidedigne de la realitat electoral. També ha especificat que la possible suma de PPC i CIU al Parlament superaria la majoria parlamentària en només 5 escons i que, per tant, 's'ha de seguir treballant' per tal que la gent no es quedi a casa el dia de les eleccions.

Mas diu que l'enquesta del CIS li va 'com anell al dit' per evitar l'excés de confiança
El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest divendres que l'enquestes del CIS li va com 'anell al dit' per evitar l'excés de confiança en el seu electorat. Al seu parer, el fet que l'enquesta digui que el tripartit pot sumar més diputats que la federació serveix com a 'invitació per la via de les xifres' a tota aquella gent que vol el canvi però que potser creu que no cal que voti CiU perquè ja tindrà prou suport electoral. 'És un toc d'atenció respecte a tota la gent que creu que CiU ja ha guanyat les eleccions quan no les hem guanyades', ha reiterat. Mas ha avisat que un govern liderat per la federació però amb menys diputats que el tripartit seria dèbil.

En preguntar-li per l'enquesta publicada aquest divendres pel CIS, Mas ha estat taxatiu: 'Ens va com anell al dit'. I és que la federació no para d'alertar sobre el perill que suposaria creure que CiU ha guanyat ja les eleccions, quan el cal, a parer de Mas, és obtenir una victòria àmplia. I això passa per tenir més diputats que el tripartit. Aquest és l'escenari que vol CiU i no és el que reflecteix l'enquesta del CIS.

El votant del PSC comença a sortir de casa
El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres que l'enquesta del CIS demostra que 'ja s'ha iniciat la mobilització de l'electorat socialista' de cara a les eleccions del 28-N. 'El PSC està pujant', ha dit, mentre 'les expectatives de CiU s'estanquen o baixen'. Segons el CIS, CiU obtindria 59 escons, mentre que el PSC n'aconseguiria 33. Collboni creu que els socialistes estan 'en el bon camí' i que estan fent 'un gran esforç de mobilització'. 'Esperem aprofitar al màxim aquests 15 dies de campanya per arrossegar els milers d'indecisos que encara hi ha a Catalunya cap a la candidatura que lidera el president Montilla', ha reblat.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada