dilluns, 1 de novembre del 2010

Puigcercós denuncia l'intent d''apartheid' permanent que pateix la llengua catalana


Lamenta que 'hi hagi gent' que intenti 'assimilar i esquarterar' el català, en referència al PP

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha denunciat aquest dilluns l'intent permanent 'd'apartheid' que està patint la llengua catalana. Puigcercós ha lamentat que 'hi hagi gent' que intenti 'assimilar i esquarterar' la llengua i la cultura catalanes, element comú dels Països Catalans, en una clara al·lusió a les propostes electorals del PP. En l'acte 'La força dels Països Catalans' que representants d'ERC de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, i la Catalunya Nord han celebrat al Monestir de Poblet (Conca de Barberà), el dirigent republicà també ha destacat la importància que la Comissió Europea fixi, el 2011, l'Eix Mediterrani com una prioritat a l'hora d'invertir en infraestructures.
DILLUNS, 1 DE NOVEMBRE DE 2010 14:18 H

Puigcercós ha refermat aquest dilluns la seva aposta per la unitat dels Països Catalans, una unitat, que segons el dirigent independentista, no fa referència només ‘a la llengua i la cultura’ sinó també a l’àmbit ‘econòmic i de les comunicacions’. En aquest context, s’ha compromès a treballar perquè ‘la Comissió Europea declari com a prioritat la inversió en l’Eix Mediterrani el 2011’.
Puigcercós, que ha destacat la importància de potenciar la inversió en ‘carreteres, aeroports i ferrocarrils’ dels Països Catalans, perquè són ‘eixos vertebradors del país’, com ho és ‘la llengua i la cultura’, ha fet una crida als agents econòmics perquè inverteixin en aquest sector i ha criticat el govern espanyol per la manca d’inversió en l’Eix Mediterrani.

El líder independentista ha fet aquestes declaracions a l’acte d’Esquerra ‘La força dels Països Catalans’ celebrat davant la tomba de Jaume I, ‘forjador de la nació catalana’, al Monestir de Poblet en que hi han assistit representats d’Esquerra de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord. L’acte ha comptat amb la presència de l’eurodiputat Oriol Junqueras, que ha fet una exposició històrica del naixement de la nació catalana, i Mario Carbonell, vicepresident del Patronat de Festes de Moros i Cristians de Xixona, que ha fet la lectura del manifest.

‘El PP ens vol portar a un ‘apartheid’’
El president d’Esquerra ha criticar a aquells que intenten ‘assimilr i esquarterar’ la llengua i la cultura catalanes, element comú dels Països Catalans, i ha denunciat concretament l’intent ‘d’apartheid’ que està patint la llengua catalana, en referència a les últimes actuacions del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada