dimarts, 2 de novembre del 2010

Puigcercós denuncia un 'apartheid' contra el català

El president d'Esquerra Republicana denuncia els 'atacs' del Tribunal Superior de Justícia, de la Defensora del Pueblo i del Partit Popular de voler 'esquarterar la llengua i la cultura catalana'. 'Hi ha gent que voldria que el català no existís', ha dit Puigcercós. 

02.11.2010 - 15:11 - Països Catalans

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha denunciat l'intent permanent "d'apartheid" que està patint la llengua catalana. Puigcercós ha lamentat que "hi hagi gent" que intenti "assimilar i esquarterar" la llengua i la cultura catalanes, element comú dels Països Catalans.

En l'acte "La força dels Països Catalans" que representants d'ERC de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, i la Catalunya Nord han celebrat al Monestir de Poblet, el dirigent republicà també ha dit: "Hi ha gent que vol segar el català i que voldria que no existís, que desaparegués, o que el voldria assimilar. Als Països Catalans tenim una llengua comuna i no podem acceptar els intents permanents d'assimilació i apartheid que viu el català".
Puigcercós també ha denunciat els "atacs" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Defensora del Pueblo i el Partit Popular contra la llengua catalana amb els recursos constants al Tribunal Constitucional.

Més informació:
Els catalanoparlants hem de canviar de llengua quan ens pregunten en castellà?
'El català està sobrevalorat'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada