martes, 9 de noviembre de 2010

Puigcercós lamenta que el PSC hagi renunciat a ser 'un partit nacional clar'


Assegura que ERC està rebent militants que provenen 'directament' de les files dels socialistes catalans.

El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha lamentat aquest dimarts que el PSC hagi decidit 'abraçar-se al PSOE' i hagi renunciat, segons ell, a ser un partit 'nacional clar' que formi part d'un 'sistema de partits català'. 'El PSC ha decidit tirar la tovallola, s'ha equivocat', ha dit, tot i que ha reconegut que si no hagués fet aquest camí hauria suposat més competència electoral per a ERC. De fet, Puigcercós ha assegurat que, després de les eleccions, els republicans volen 'pivotar l'aposta de l'esquerra nacional catalana' i ha explicat que el partit està rebent en les últimes setmanes algunes altes de militància que provenen 'directament' de les files dels socialistes catalans.
DIMARTS, 9 DE NOVEMBRE DE 2010 12:21 H
En un esmorzar al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Puigcercós ha lamentat que els socialistes hagin decidit 'tirar la tovallola' i no formar part 'd'un sistema de partits català'. Un fet que a Puigcercós li hauria 'agradat'. En canvi, ha denunciat que el partit que lidera José Montilla ha decidit 'abraçar-se al PSOE', un fet que ha qualificat 'd'error'.

'El PSC s'ha equivocat, ha decidit abraçar-se a Madrid, al PSOE, de les penes d'uns i altres en volen fer una de sola', ha dit, 'a mi m'hagués agradat un PSC nacional clar, encara que faria més competència electoral a ERC segur'. Puigcercós ha recordat que ja fa uns mesos el conseller d'Educació, Ernest Maragall, 'deia que el drama del PSC és, ja no tenir o no grup propi, sinó tenir veu a Madrid'.

En tot cas, Puigcercós ha assegurat que, després de les eleccions del 28 de novembre, ERC treballarà per 'pivotar l'aposta de l'esquerra nacional catalana'. 'Un espai que volem vertebrar, una esquerra nacional, sobiranista i independentista sense complexos, que té Catalunya com a punt de referència', ha afegit, tot garantint que el seu objectiu no és 'fer una CiU dos', perquè 'ja hi és'.

El candidat d'ERC, que ha assegurat que en futur Josep-Lluís Carod-Rovira ha de tenir 'una paper' dins del partit, ha carregat també contra CiU, de qui ha dit que és un partit 'propagandístic' i que no té 'missatgers clars'. En aquest sentit, s'ha declarat 'encantat' amb el concert econòmic, però ha posat en qüestió com pensa Artur Mas aconseguir-lo. A més, ha pronosticat que l'any 2013, quan s'hagi de renegociar el finançament, hi tornarà a haver 'problemes' amb Madrid.

En un altre ordre de coses, Puigcercós ha remarcat que l'abstenció 'no es combat només amb una llei electoral', sinó que els ciutadans aniran a votar 'si interpreta que la política és útil i canvi a les coses'. Ara, ha dit, la gent veu que 'hi ha decisions econòmiques que la política té poca cosa a dir'. A més, el candidat d'ERC ha recordat que 'el conflicte amb Madrid debilita al catalanisme, perquè la gent té sensació de bloqueig' i ha avisat que 'podríem llevar-nos el 29 de novembre i veure com el PP surt reforçat, perquè ells van a votar com un sol home'.