dimecres, 17 de novembre del 2010

Puigcercós: ‘L’educació és la nostra prioritat com a element vertebrador de la cohesió social del país’

Dimarts, 16 de novembre de 2010

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha manifestat aquesta tarda que la prioritat d’Esquerra de cara als pròxims anys, a més de l’R+D, és ‘l’educació com a element vertebrador de la cohesió social del país’, fins al punt de dir que ‘si hi ha alguna cosa de la que em penedeixo és que Esquerra no hagi dirigit la conselleria d'Educació en el segon tripartit’

Puigcercós: ‘L’educació és la nostra prioritat com a 
element vertebrador de la cohesió social del país’


Puigcercós ha explicat els eixos del programa d’Esquerra en matèria d’educació, envoltat de membres de la comunitat educativa que passen per ‘aplicar un pla de xoc per combatre el 30% de fracàs escolar que hi ha en primària i secundària’ i s’ha proposat que ‘tots els estudiants siguin capaços de comprendre i explicar un text al final del cicle de primària’. Per aconseguir-ho, Puigcercós ha destacat la necessitat de dotar els centres del personal necessari i ‘no estalviar recursos per aconseguir una escola inclusiva i no segregadora’. ‘Els millors d’una societat han d’estar en el camp de l’educació’, no ha dubtat a dir, i ‘per això cal augmentar els recursos en educació’. Per Puigcercós cal destinar el 6% del PIB a educació i ha proposat obtenir més recursos gestionant millor el camp de la sanitat. Per Puigcercós, ‘cal reforçar el professorat i no es pot qüestionar la seva autoritat ni desacreditar-lo constantment’.

Joan Puigcercós ha reivindicat que ‘l’administració torni a parlar dels mestres en primera persona’, establint un diàleg i un consens permanent per impulsar les reformes i els canvis que siguin necessaris.‘Aquesta era la voluntat del Pacte Nacional per l’Educació’ i hem de recuperar aquells valors. El president d’Esquerra s’ha referit a la LEC, de la qual ha dit que ‘Esquerra va posar les condicions i va aconseguir retirar la idea de privatització dels centres docents’ i no ha dubtat que l’educació necessita constància, continuïtat i estabilitat: ‘no pot ser que cada canvi de Govern suposi un nou model educatiu’. Per Puigcercós, la LEC és positiva, però ‘hi ha hagut certes actituds per part del departament que no afavoreixen la seva aplicació, a més dels problemes estructurals que pateix el sistema educatiu’.

Una altra de les propostes que ha exposat Puigcercós és la necessitat d’impulsar ‘una llei pròpia per a la FP que la reconegui i dignifiqui, i sigui prou flexible per adaptar-se a les especialitats que la societat demanda en cada moment’, així com ‘eliminar molta de la burocràcia que ofega els centres i defensar la seva autonomia de funcionament’.

Pel president d’Esquerra, ‘el pilar de l’educació se sosté amb un trípode format pels mestres, l’administració i la família’. En aquest sentit, Puigcercós ha destacat el paper que juga les famílies en tot aquest procés i han de ser corresponsables de l’educació dels seus fills, perquè ‘l’escola no s’acaba a les 5 de la tarda’

Puigcercós ha fet aquestes declaracions acompanyat dels exconsellers d’Educació, Josep Bargalló i Marta Cid. Tots dos han coincidit a remarcar la tasca desenvolupada per Esquerra des del Govern durant el primer tripartit. Per Bargalló, ‘feia anys que sabíem que no ens agradava l’educació que hi havia a casa nostra’, mentre que Marta Cid ha dit que ‘vam posar unes bases sòlides per construir un model educatiu fort, però no han tingut continuïtat’. ‘A Madrid, ha dit Cid, ens vam plantar amb el govern del PP i aquella valentia ara és igual de necessària’. Per l’exconsellera, ‘l’educació és futur i aquest país necessita que treballem plegats’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada