dimecres, 3 de novembre del 2010

Rajoy assegura que CiU vol desintegrar Espanya

El president del Partit Popular diu en declaracions a 'Els Matins de TV3' que 'el concert econòmic faria inviable l'existència de l'Estat espanyol' i que 'en aquests moments no ens ho podem permetre'. Rajoy ha tornat a carregar contra el català en l'entrevista que li ha fet Josep Cuní aquest matí. 

03.11.2010 - 20:11 - Països Catalans

En una entrevista a Els Matins a TV3, el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha dit que concedir el concert econòmic als catalans és “molt complicat” i que “en aquests moments no ens ho podem permetre” perquè “faria inviable l'existència de l'Estat”.

El principal argument de Rajoy per rebutjar el concert econòmic és que Catalunya i Madrid representen un 48% del PIB de tot l'Estat espanyol i que amb el concert econòmic l'economia espanyola se'n veuria molt repercutida.

Rajoy també ha volgut matisar les paraules en què va dir que calia revisar l'estat de les autonomies perquè estem en temps de crisi. Aquest matí ha dit que la proposta del seu partit no és eliminar les autonomies, sinó apostar per l'austeritat i eliminar administracions.

Respecte el català, el líder popular s'ha mostrat partidari de recórrer a la justícia els Reglaments d'ús del Català: “Si no hi ha cap problema amb la llengua, quina necessitat hi havia de fer un reglament?”, ha dit.

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada