divendres, 5 de novembre del 2010

Ressò internacional del rècord per la independència

Destaquen la mobilització de la població per fer el 'lipdub' de Vic
05 / 11 / 2010
El 'Lipdub per la independència' gravat a Vic fa unes setmanes està tenint ressò en els mitjans internacionals, que coincideixen a destacar l'alta mobilització de la localitat osonenca per reclamar la independència. En la pàgina web, l'RTBF, la televisió pública de la Bèlgica francòfona, destaca 'l'ambient festiu' que desprenen les imatges reivindicatives i adjunta el vídeo difós a través de Youtube.


Les mateixes imatges es pot trobar al web de la 'Tribune de Genève', diari de referència la ciutat suïssa, que en l'article titulat 'Rècord per un cant militant' remarca que gairebé hi van participar 5.800 persones. 'Un record!' exclama també en el seu portal el diari bretó 'Le Télégramme'.

Aquest diari francès recorda que Vic va ser un dels centres d'insurrecció contra la política centralista del rei Felip V i ara, segles més tard, afegeix 'Le Télégramme', 'una part dels seus habitants conserva la mateixa set d'independència i la reivindica'.

En el 'lipdub' a favor de la independència, gravat als carrers del centre de Vic el passat 24 d'octubre, hi van participar 5.771 persones, xifra que suposa un rècord mundial. El vídeo ja l'han vist més de 500.000 internautes a través de Youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada