martes, 9 de noviembre de 2010

Solidaritat adverteix CiU i ERC que acceptar el seu suport implica proclamar la independència abans del 2014


Reiteren que qualsevol acord electoral estarà sotmès a aquest calendari · Proposa una conselleria en cap per a la transició cap a la independència

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat aquest dilluns el seu 'contracte' per arribar a pactes -ja siguin puntuals o estables- amb altres forces polítiques després de les eleccions. Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena han volgut reiterar que els diputats de SI només sumaran amb aquelles forces polítiques que assumeixin el compromís de proclamar la independència de Catalunya abans del 2014. Així, insten les forces que ideològicament s'han pronunciat a favor del dret a l'autodeterminació del poble català a 'passar de la retòrica als fets'. En qualsevol altre cas, farem oposició al govern autonomista que es formi', adverteix Bertran.
DILLUNS, 8 DE NOVEMBRE DE 2010 13:57 H
Una conselleria per a la transició a l'Estat català
El document presentat per Solidaritat detalla quin és el camí i el treball que la formació dibuixa per arribar a l'Estat català. En aquest context, a partir del mes de desembre de 2010, s'hauria de constituir un Govern pensat per a l'objectiu de proclamar la independència amb la presència d'una conselleria en cap per a la transició cap a l'Estat català i dedicada a teixir les relacions exteriors necessàries per aconseguir el suport de la comunitat internacional.

Solidaritat revela que ja hi ha un equip d'experts treballant en com s'ha de desenvolupar l'estructura de l'Estat. Defenen que en aquesta transició s'hauria de definir la seguretat social catalana, una Hisenda i Agència Tributària catalana, un Banc Central català, així com els òrgans de gestió de les infraestructures principals del país, un cos de seguretat nacional i establir quins seran els criteris per a la repartició dels béns amb l'Estat espanyol.

Situar la independència al centre del debat polític
Laporta ha admès que la proclamació de la independència en la propera legislatura no està entre els objectius a curt termini de cap de les forces parlamentàries. Tot i això Solidaritat es mostra convençuda que si la societat 'envia un missatge en forma de vots' a la classe política catalana, la independència pot passar a condicionar el debat polític durant els propers anys.